Statele Unite au anunţat mai multe măsuri excepţionale care îi vizează pe cetățenii care au fost în China, mai ales dacă au vizitat provincia Hubei, locul de unde a izbucnit epidemia cu un nou tip de coronavirus.
Astfel, cu începere de duminică, de la orele 22:00 GMT, autorităţile vor interzice intrarea pe teritoriul Statelor Unite a tuturor cetățenilor străini care au vizitat China în ultimele 14 zile.
Bilanț nou în China: 259 de morți
Epidemia de pneumonie virală din China a făcut alţi 45 de morţi în provincia Hubei, au anunțat sâmbătă dimineață autoritățile chineze, astfel că epidemia provocată de noul coronavirus apărut în decembrie a făcut în total până acum în această provincie 258 de morţi, plus încă un deces înregistrat în altă provincie. Toți cei 259 de morți de până acum sunt în China. Numărul persoanelor contaminate în întreaga țară se ridică la peste 11.000, dar majoritatea sunt în Hubei.
Ce este și de unde vine coronavirusul?
Două specii de șerpi comune întregii regiuni de sud-est a Asiei au fost considerate inițial ca fiind suspecții principali în răspândirea virusului corona. Comparând mostre din virusul prezent în persoanele infectate, cercetătorii chinezi au fotografiat la microscop secvența genetică a bolii și au determinat că este un nou tip de coronavirus. Virusul, botezat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) 2019-nCOV face parte din familia de virusuri respiratorii corona cum sunt și SARS-CoV sau MERS-Cov.
Denumirea virusului vine de la forma acestuia văzută sub microscop, ce seamănă cu coroană solară, vizibilă uneori în timpul eclipselor.
Liliecii, al doilea și cel mai plauzibil suspect al noului tip de coronavirus
Liliecii sunt considerați de multă vreme „răufăcători biologici”. Mamiferul înaripat este cunoscut drept purtător al unui număr mare de virusuri, printre care Ebola, virusul rabic, SARS și MERS. Ultimele două fac parte din familia coronavirus și sunt cele mai apropiate genetic de virusul care a izbucnit în orașul chinezesc.
Lasa un raspuns