1. Legea dragostei. Iubeşte pe toată lumea ca pe tine însuţi. Toate celelalte legi i se subordonează acesteia şi nu intră în contradicţie cu ea. Se aplică la tot ceea ce facem ca indivizi, familii, oameni de afaceri, organizaţii, ţări. Are o bogăţie/valoare universală.

2. Legea cauză-efect. Există o ordine universală. Nimic nu este accidental. Totul se întâmplă cu un motiv. Pentru fiecare efect există o cauză sau un set de cauze.

3. Legea gândirii. Gândurile se materializează. Noi devenim ceea ce gândim.

4. Legea echivalenţei mintale. Pentru a avea succes într-un domeniu, trebuie să avem o imagine clară a acelui succes în mintea noastră, o imagine mintală a ideii noastre de succes, o viziune.

5. Legea corespondenţei. Viaţa noastră exterioară este o oglindă a celei interioare. Există o corespondenţă directă între experienţele şi gândurile noastre pe de o parte şi atitudinea noastră, pe de altă parte.

6. Legea credinţei. Orice credem cu adevărat devine realitate (inclusiv credinţa noastră că merităm succesul).

7. Legea valorii. Ceea ce credem şi apreciem cu adevărat se reflectă în ceea ce facem, chiar dacă poate cuvintele noastre sugerează altceva.

8. Legea motivaţiei. Tot ceea ce facem este declanşat de dorinţele noastre interioare, nevoi şi instincte, multe dintre ele venind din subconştient.

9. Legea activităţii subconştiente. Subconştientul nostru ne avertizează despre lucrurile din jur, în concordanţă cu dorinţele şi grijile noastre cele mai puternice.

10. Legea expectanţei. Ceea ce preconizăm cu încredere că se ve întâmpla, chiar se va materializa.

11. Legea concentrării. Indiferent asupra a ce ne concentrăm şi ne gândim în mod repetat, devine din ce în ce mai mult o parte a vieţii noastre interioare.

12. Legea obişnuinţei. Aproape tot ce facem este automat, rodul unui obicei. Obişnuinţele care ne indepartează de ţelurile noastre trebuie schimbate.

13. Legea atracţiei. Suntem cu toţii nişte magneţi vii. Atragem oameni, întâmplări şi împrejurări care se armonizează cu gândurile noastre dominante.

14. Legea alegerii. Suntem liberi să alegem ceea ce gândim şi în consecinţă suntem liberi să alegem toate celelalte părţi ale vieţii noastre.

15. Legea optimismului. O atitudine mentala pozitivă se merge mână în mână cu succesul şi fericirea. Optimismul ne face plăcuţi şi vioi, mai susceptibili de a reuşi.

16. Legea schimbării. Totul se schimbă, nimic nu este fix. Dacă nu profităm de schimbare vom deveni victimele ei.

17. Legea controlului. Avem părere bună despre noi înşine datorită faptului că simţim că ne controlăm propria viaţă.

18. Legea responsabilităţii. Suntem pe deplin responsabili de ceea ce suntem, ceea ce avem, ceea ce devenim, şi tot ceea ce reuşim.

19. Legea compensaţiei. Cu ceea ce contribuim sau investim, aceea vom obţine. Întotdeauna vom fi recompensaţi pe deplin pentru ceea ce facem.

20. Legea serviciilor. Recompensa noastră va fi direct proporţională cu valoarea serviciilor aduse celorlalţi (sau, cum se spune, fii un stâpăn cu inima unui servitor).

21. Legea efortului aplicat. Toate lucrurile sunt sensibile la efort. De fapt, cu cât muncim mai mult, cu atât devenim mai “norocoşi”.

22. Legea supra-compensaţiei. Trebuie ca întotdeauna să “investim” mai mult decât obţinem;  altfel nu vom obţine niciodată mai mult decât avem în acest moment. Trebuie să facem mai mult pentru ceea ce suntem “plătiţi” pentru ca în timp să fim răsplătiţi cu mai mult pentru ceea ce facem. Principiul “ofera mai întâi pentru a primi mai târziu”.

23. Legea “pregătirii”. Performanţa vine în urma unei pregătiri intense. Adevăraţii profesionişti investesc mai mult timp decât alţii în pregătire.

24. Legea eficienţei forţate. Pe măsură ce acţionăm devenim mai eficienţi. Niciodată nu avem timp să le facem pe toate, dar avem suficient timp să facem lucrurile cu adevărat importante.

25. Legea deciziei. Orice salt înainte îşi are rădăcina într-o decizie hotărâtă de a acţiona. Şi dacă o facem cu îndrăzneală, vom avea de partea noastră un sprijin nebănuit/neaşteptat.

26. Legea creativităţii. Orice progres începe cu o idee în mintea cuiva. Tot ceea ce mintea noastră poate concepe şi crede cu adevărat, poate să şi obţină.

27. Legea flexibilităţii. Ai şanse mai mari de reuşită dacă ştii clar ce vrei să obţii dar rămâi flexibil în privinţa felului în care vei acţiona. Inflexibilitatea te poate face să ratezi oportunităţi.

28. Legea perseverenţei. Abilitatea noastră de a persevera, în ciuda obstacolelor şi a dezamăgirilor, denotă încredere în noi înşine. Perseverenţa este “o calitate de fier” în drumul spre succes.

(sursa: https://bogdanmandru.wordpress.com/%E2%80%9Ccele-28-de-legi-universale-ale-succesului%E2%80%9D-peter-arnold/)

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.