Joi, 18 ianuarie a.c., la sediul Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Suceava a avut loc prezentarea Raportului de evaluare a activităţilor desfăşurate în anul 2023.
CRPECA Suceava, din care fac parte Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Suceava şi Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Botoșani, are ca principală responsabilitate coordonarea implementării politicilor antidrog, la nivel local, pentru judeţele Suceava şi Botoșani.
Pe întreg parcursul anului 2023, Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Suceava a realizat activităţi de prevenire a consumului de droguri în mediul şcolar, familial şi în comunitate, cursuri de formare în domeniul drogurilor, precum şi activităţi specifice de asistenţă integrată a persoanelor consumatoare de droguri.
Astfel, CRPECA Suceava a desfășurat, în anul 2023, 3055 activități de prevenire a consumului de droguri în 250 de unități de învățământ, de care au beneficiat 15883 de elevi, studenți și cadre didactice, 27 de activități de prevenire în familie, de care au beneficiat 1387 de părinți și aparținători și 118 activități de prevenire în comunitate, de care au beneficiat 7776 de persoane cu vârste cuprinse între 6-65 de ani.
În cursul anului 2023, la nivelul CRPECA Suceava au fost înregistrați 121 de beneficiari unici – 72 beneficiari la nivelul județului Suceava, și 49 beneficiari la nivelul județului Botoșani – cărora li s-au oferit servicii de management de caz, informare, evaluare, consiliere socială și psihologică individuală și de grup. Dintre aceștia, 103 beneficiari au fost referiți de către structuri de aplicare a legii (DIICOT, penitenciare, centre de reținere și arestare preventivă), 4 de către DGASPC, iar 14 s-au adresat centrelor CRPECA din proprie inițiativă.
În anul 2023, pe componenta de formare, informare și diseminare de informații, au fost susținute de către specialiștii CRPECA Suceava 30 sesiuni de pregătire și informare, având 278 de beneficiari M.A.I. și 1886 de beneficiari ai altor instituții.
Principalele obiective şi priorităţi ale Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Suceava pentru perioada următoare privesc iniţierea de noi parteneriate, proiecte şi campanii, adaptarea răspunsului instituţional la noile tendinţe ale fenomenului drogurilor, promovarea şi dezvoltarea serviciilor de prevenire şi asistenţă, cooptarea societăţii civile în activitățile specifice.
Lasa un raspuns