Sucevenii nu s-au mai grăbit, ca în alţi ani, să solicite acordarea ajutoarelor de încălzire a locuinţelor.

„Faţă de anii trecuţi, numărul solicitărilor a scăzut destul de mult, cu aproape 2000 de cereri”, a anunţat azi, 05 noiembrie, primarul Sucevei, Ion Lungu, care a precizat că se lucrează intens la centralizarea şi verificarea acestora.

Principala cauză a scăderii drastice a solicitărilor de acoperire parţială a costurilor iernii pentru cei care sunt racordaţi la sistemul centralizat de termoficare, ori se încălzesc pe bază de gaz metan, energie electrică ori lemne, o reprezintă condiţiile impuse de lege şi faptul că verificările asupra corectitudinii datelor declarate se fac mult mai amănunţit, pe mai multe niveluri.

„Oamenii au luat aminte la apelul făcut de noi şi la ceea ce li s-a întâmplat anul trecut celor care au depus cereri în care datele completate nu corespundeau cu realitatea, intrând în vizorul Curţii de Conturi, încât li s-au imputat sumele de bani de care au beneficiat ilegal. Mai mult, acum legea prevede expres să se facă dovada cu acte la proprietăţi, maşini, încât normele impuse i-au descurajat pe mulţi dintre cei care vroiau să solicite aceste facilităţi”, consideră şeful municipalităţii sucevene.

Ajutoarele pentru încălzire în sistem centralizat se acordă familiilor care au un venit net pe membru de familie de până la 786 lei, iar la persoanele singure, celor care au un venit de până la 1082 lei.

Pentru încălzirea cu gaz, energie electrică sau lemne, cărbuni ori combustibili petrolieri, veniturile maxime până la care se vor acorda ajutoare sunt de 615 lei/persoană.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.