La eveniment au fost prezenţi primari din judeţ, şefi de instituţii, parlamentari, dar şi arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, IPS Pimen.
Titlul acordat lui Iancu Flondor a fost înmânat de Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean, nepoatei acestuia, Maria Ioana Miclescu. Aceasta a mulţumit pentru titlu, spunând că pentru ea bunicul Iancu Flondor este un mit și că îi este recunoscătoare că se poate gândi la el cu bucurie.
Iancu Flondor, născut în anul 1865, în Storojineț, Imperiul Austro-Ungar a fost un om politic român din Bucovina, care a militat pentru unirea acesteia cu Regatul României. Era membru al familiei de nobili Flondor, una dintre cele mai vechi familii boierești din Bucovina, membrii ei deținând dregătorii încă din secolul al XVI-lea.
Pentru că niciunul din urmașii lui Ion Nistor nu au putut participa la eveniment, titlul a fost preluat de directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu, acesta urmând să-l trimită nepoţilor acestuia.
Ion I. Nistor, născut în anul 1876, la Bivolărie, Vicovu de Sus, districtul Rădăuți a fost un istoric și militant unionist bucovinean, membru al comitetului de organizare a Adunării Naționale de la Cernăuți, care a hotărât unirea cu România, în cadrul căruia a redactat „Actul Unirii”.
Lasa un raspuns