Potrivit rezultatelor parțiale furnizate de Biroul Electoral Central la ora 12.00, clasamentul indică faptul că PNL ocupă prima poziție (26,97%), urmat de PSD(22,67%), USR-PLUS (22,15%), Pro Romania (6,48%), PMP (5,76%), UDMR (5,30%), ALDE (4,14%).

Cine vor fi noii eurodeputați

Partidul Național liberal (PNL), condus de Ludovic Orban, va trimite la Bruxelles, potrivit rezultatelor parțiale, primele 10 nume de pe lista de candidați:

  1. Ioan-Rareș Bogdan
  2. Mircea-Gheorghe Hava
  3. Siegfried Vasile Mureșan
  4. Vasile Blaga
  5. Adina-Ioana Valean
  6. Daniel Buda
  7. Dan-Ștefan Motreanu
  8. Gheorghe Falcă
  9. Cristian-Silviu Bușoi
  10.  Marian-Jean Marinescu

Partidul Social Democrat (PSD), la conducerea căreia se află Liviu Dragnea, va trimite și el la Bruxelles, conform ultimelor datre furnizate de BEC,  primele 8 nume de pe lista de candidați. Astfel, PSD-iști care vor obține un mandat de eurodeputat sunt:

  1. Rovana Plumb
  2. Carmen-Gabriela Avram
  3. Iulian-Claudiu Manda
  4. Cristian-Vasile Terheș
  5. Dan Nica
  6. Maria Grapini
  7. Tudor Ciuhodaru
  8. Adrian-Dragoș Benea

Marii pierzători social-democrați la alegerile europarlamentare, cei care nu vor ocupa un loc în noul Parlament European, sunt, printre alții, și fostul ministru al Românilor de Pretutindeni, Natalia Intotero, ex-eurodeputații Victor Negrescu, Andi-Lucian Cristea, Maria-Gabriela Zoană, Emilian Pavel și Răzvan Popa, dar și nume grele din partid precum Adriana-Doina Pană, Tit-Liviu Brăiloiu și Petre-Florin Manole.

Alianța 2020 USR PLUS își va trimite și ea la Bruxelles, potrivit ultimelor precizări de la BEC, primele 8 nume de pe lista de candidați. Astfel, politicienii pe care Alianța 2020 îi va în Parlamentul European sunt:

  1. Dacian Julien Cioloș
  2. Cristian Ghinea
  3. Dragoș-Nicolae Pîslaru
  4. Clotilde-Marie-Brigitte Armand
  5. Ioan-Dragoș Tudorache
  6. Nicolae-Bogdănel Ștefănuț
  7. Vlad-Marius Botoș
  8. Ramona-Victoria Strugariu

Rămân pe dinafară: Vlad-Dan Gheorghe, Alin-Cristian Mituța, Anamaria-Naomi Reniuț, Oana-Silvia Țoiu, Radu-Ionuț Ghelmez, Liviu-Sorin Iolu, Radu-Nicolae Mihaiu, Ștefan Iulian Lorincz, Adriana Cristian, Camelia-Carmen Crișan, Anca-Raluca Majaru, George Țăranu.

PRO România, partidul nou înființat de ex-premierul Victor Ponta, va avea 2 reprezentanți în Parlamentul European, în persoana lui Victor Ponta și Corina Crețu. Menționăm că, dacă Victor Ponta va renunța la mandat așa cum a declarat, locul său va fi ocupat de Mihai Tudose, următorul pe listă.

Cei care, însă, nu ajung la Bruxelles sunt fostul premier al Republicii Moldova, Iurie Leancă, Geanina-Cristina Pușcașu, Gabriela-Maria Podașcă, Cristian Cosmin, Ioana-Maria Petrescu și Mihai-Răzvan Sturzu.

PMP, formațiune politică la conducerea căreia este Eugen Tomac, va avea și el doi reprezentați la Bruxelles, în persoana lui Traian Băsescu, fost președinte al României, numărul 1 pe lista partidului la europarlamentare și a actulualului lider al partidului.

Ioana-Felicia Constantin, Emil-Marius Pașcan, Simona-Maria Vlădica și Robert-Nicolae Turcescu nu vor merge la Bruxelles, potrivit ultimelor rezultate.

UDMR își va trimite la Bruxelles, potrivit ultimelor rezultate, 2 eurodeputați: Iuliu Winkler și Lorant-Gyorgy Vincze. Actualul eurodeputat UDMR, Csaba Sogor, nu se va mai regăsi în noua componență a Parlamentului European.

Cea mai mare SURPRIZĂ de pe scena politică românească o reprezintă ALDE, partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu, care se aștepta înainte de vot la un scor de două cifre, însă, în urma rezultatelor furnizate de BEC până la această oră, formațiunea politică NU va avea nici un reprezentat în Parlamentul European.

Astfel, Norica Nicolai (cea care ocupa prima poziție pe lista ALDE la alegeri) și Renate Weber (candidatul de pe locul 3 pe lista ALDE), nu au mai obținut un mandat la Bruxelles.

Nici fostul șef al AEP, Daniel Barbu, NU se va regăsi în componența noului Parlament European.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.