Poliția Suceava a transmis că circulația rutieră pe DN 2 va fi închisă în totalitate în cursul zilei de astăzi între orele 18:00 și 22:00 între Dărmănești și Siret pentru efectuarea a două transporturi agabaritice. Potrivit unui comunicat de presă această decizie a fost luată având în vedere necesitatea asigurării condițiilor corespunzătoare de desfășurare a traficului rutier pe drumul național DN2, dar și existența unei coloane de ansambluri auto (T.I.R.) care staționează pe zona DN2 P.T.F. Siret – Dărmănești, formată din peste 1500 ansambluri auto.

„Decizia a fost luată având în vedere existența a două transporturi agabaritice a căror însoțire trebuie efectuată pe relația DN2 – Mun. Suceava – P.T.F. Siret la data de 16.12.2023, în intervalul orar 18:00-22:00, sectorul de drum național DN2 va fi închis circulației publice, pe zona cuprinsă între intersecția acestuia cu DJ209D (Dărmănești) și intersecția acestuia cu DN29C (Siret)”, se arată în comunicatul Poliției.

Astfel, având în vedere cele două transporturi agabaritice care urmează să se efectueze astazi 16.12.2023 pe DN2 (E85) pe raza județului Suceava,  se preconizează că începând cu ora 18:00 segmentul de drum european dintre localitatea Dărmănești și orasul Siret va fi blocat complet pe ambele sensuri de mers pana la finalizarea transporturilor (se estimează ora 22:00).

Pentru vehiculele având greutatea mai mică sau egală de 7,5 t., se recomandă folosirea următoarelor rute alternative:

1. Pentru deplasarea pe ruta Rădăuți – Suceava  recomandăm utilizarea rutei ocolitoare: Centura Rădăuți (CRD) – DN2H – Milișăuți – DN2K – Arbore  – DJ178 – Botoșana – Comănești – DJ178A – Todirești – Părhăuți –  Costâna – DJ209D – Dărmănești – DN2 – Suceava.

2. Pentru deplasarea pe relația Siret – Suceava, recomandăm utilizarea rutei ocolitoare: oraș Siret – DJ209D – Dărmănești – DN2 – Suceava.

Traficului de mare tonaj (peste 7,5 tone) va fi oprit în intervalul orar indicat.

În funcție de dinamica activităților se vor transmite informațiile necesare participanților la trafic.

„Rugăm participanții la trafic să respecte semnalele polițiștilor rutieri care vor asigura direcționarea traficului spre rutele alternative și sa manifeste înțelegere față de aceste situații care impus măsuri restrictive, tocmai pentru a se realiza fluidizarea traficului și a se evita blocajele rutiere”, transmite Poliția Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.