Comitetul Național pentru Situații de Urgență a stabilit o serie de condiții în care se poate renunța la purtarea măștii de protecție.

Astfel, potrivit hotărârii adoptate luni, 26 octombrie, în localitățile în care este obligatorie purtarea măștii de protecție inclusiv în spațiile deschise, oamenii pot renunța pentru scurt timp la aceasta atunci când fumează sau mănâncă pe stradă, în afara zonelor de trafic pietonal. De asemenea, pot renunța la masca de protecție cei care practică jogging.

„În localitățile sau județele în care portul măștii de protecție este obligatoriu în spațiile deschise, este permisă înlăturarea acesteia pentru perioade scurte de timp în vederea fumatului, consumului de produse alimentare sau băuturi în afara teraselor, cât și pentru desfășurarea activităților sportive individuale sau altor asemenea activități, doar dacă persoanele sunt în afara zonelor de trafic pietonal și la minim 2 metri față de alte persoane”, se arată în Hotărârea nr. 50 din 26.10.2020, aprobată de Comitetul Național Pentru Situații de Urgență.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.