În perioada 24-31 mai 2019, la  Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” vor avea loc „Competițiile aplicativ-militare și sportive pentru colegiile naționale militare”– ediţia cu numărul 47. Manifestarea este organizată de Biroul Educaţie Fizică din cadrul Statului Major al Forţelor Terestre și se adresează elevilor din cele cinci colegii militare din ţară: „Mihai Viteazul” Alba Iulia, „Dimitrie Cantemir” Breaza, „Tudor Vladimirescu” Craiova, „Alexandru Ioan Cuza” Constanța şi „Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc.

Pe timpul întrecerilor, componenţii loturilor sportive vor participa la probe de atletism, tenis de masă şi jocuri sportive (baschet, handbal, volei masculin, volei feminin).

Competițiile apricativ-militare și sportive pentru colegiile naționale militare reprezintă cea mai importantă manifestare din Calendarul Sportiv pe anul 2019 al Statului Major al Forţelor Terestre. Este întrecerea în care, pe terenul sau în sala de sport, adolescenții militari îşi pun în valoare, individual şi la nivel de echipă, calităţile şi aptitudinile sportive.

La final, se stabileşte un clasament pe echipe la handbal, baschet şi volei şi un clasament individual şi pe echipe la atletism și tenis de masă. Pentru fiecare probă în parte câştigătorilor li se acordă titlul de „Campion pe Forţele Terestre”. Organizarea, desfăşurarea şi evaluarea probelor se face conform Precizărilor privind desfăşurarea competiţiilor aplicativ militare şi sportive în forţele terestre şi a prevederilor regulamentelor federaţiilor de specialitate.

Sportul constituie o componentă importantă a pregătirii elevilor din Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc. Acesta  completează şi susţine activitatea de învăţământ prin parcurgerea programei şcolare la orele de educaţie fizică şi prin antrenamente suplimentare.

 

Festivitatea de deschidere va avea loc pe 25.05.2019  şi va cuprinde:

  • adunarea loturilor sportive/constituirea formaţiei;
  • prezentarea raportului preşedintelui comitetului de organizare sau şefului eşalonului superior de către un membru al comitetului de organizare;
  • salutul preşedintelui/răspunsul participanţilor;
  • onorul la drapel/intonarea Imnului Naţional/ridicarea Drapelului Naţional al României;
  • cuvântul de deschidere al preşedintelui comitetului de organizare;
  • intonarea Imnului Olimpic şi ridicarea Drapelului Olimpic;
  • defilarea loturilor participante.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.