În cursul lunilor mai şi iunie 2018, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Suceava a desfăşurat 362 acţiuni de control, pentru cercetarea reclamaţiilor consumatorilor şi în cadrul tematicilor naţionale şi locale de control pe categorii de produse.

În urma controalelor,au fost aplicate 76 amenzi, în valoare de 139.300 lei şi 46 avertismente. În cursul celor două luni s-au înregistrat 191 reclamaţii,
în principal asupra operatorilor de telefonie mobilă.

Comisarul şef adjunct Vasile Lăţiş a anunțat că, în domeniul protecţiei consumatorilor privind modul de comercializare şi etichetare a produselor de panificaţie şi morărit-tematica desfăşurată la nivel naţional, au fost desfăşurate 35 de controale, aplicându-se 7 amenzi în valoare de 14800 lei şi 6 avertismente. Dintre deficienţele constatate,amintim produse neetichetate conform legislaţiei în vigoare,fără etichetă nutriţională, lipsă preţuri.
S-au efectuat 71 acţiuni de control privind protecţia consumatorilor, la comercializarea produselor alimentare şi nealementare în mediul rural, aplicându-se 13 amenzi în valoare de 20100 lei şi 9 avertismente.Au fost depistate produse expirate,produse fără etichetă sau cu eticheta incorectă,lipsa preţuri,lipsa orar de funcţionare.
De asemenea, s-au desfăşurat 26 acţiuni de control privind protecţia consumatorilor la comercializarea produselor cosmetice- tematica desfăşurată la nivel naţional, aplicându-se 7 amenzi în valoare de 12400 lei şi 5 avertismente. Au fost oprite de la comercializare produse în valoare de 322 lei. Ca deficienţe au fost constatate produse expirate, lipsa avertismentelor referitoare la folosirea de către copii.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.