Parcul Muzeului „Ciprian Porumbescu”, din comuna cu același nume, a găzduit ieri spectacolul folcloric „Satul meu cu doruri multe”, eveniment care se desfășoară în cadrul Festivalului European al Artelor „Ciprian Porumbescu” și care demonstrează, încă o dată, că acasă la Ciprian Porumbescu cultura se află la loc de cinste.

Festivalul a debutat cu premierea celor care de 50 ani formează o familie. „Cuplurile de aur” au primit din partea primarului comunei, Dumitru Nimițean, câte o diplomă, dar și un plic cu o sumă de bani.

„ Cuplurile de aur”, premiate de către primarul comunei

Ne înclinăm în fața acestor oameni că au ales să rămână împreună atâta timp. O diplomă și o sumă simbolică este modul nostru de a ne arăta respectul față de acești oameni”, a spus primarul comunei, Dumitru Dimițean.

Primarul comunei Ciprian Porumbescu, Dumitru Nimițean

Au urcat apoi pe scenă Corala „Ciprian Porumbescu” din Suceava, Ansamblul Folcloric „Bidirelul” al Școlii Generale „Ciprian Porumbescu”, Ansamblul Artistic „ Ciprian Porumbescu”, precum și alte grupuri folclorice din județ.

„ Satul meu cu doruri multe”, o nouă ediție

În cadrul aceluiași eveniment: expoziție de grafică Mihai Pânzaru-PIM

Tot ieri artistul Mihai Pânzaru-PIM a expus mai multe lucrări de-ale sale, prin care a ilustrat poeziile lui Ciprian Porumbescu. Lucrările sale au fost expuse în clădirea Muzeului „Ciprian Porumbescu”.

Expoziție de grafică, semnată Mihai Pânzaru-PIM

Comuna Ciprian Porumbescu, locul în care cultura nu moare

Primarul comunei, Dumitru Nimițean ne-a declarat că încearcă de fiecare dată să investească în domeniile în care au nevoie cetățenii, însă nu uită de cultură.

Încercăm de fiecare dată să menținem ce am primit de la strămoșii noștri. Acesta este un festival prin care încercăm să ne arătam recunoștința pentru cel care a fost Ciprian Porumbescu, dar și un bun prilej pentru a ne promova comuna și întreaga zonă”, a declarat edilul Dumitru Nimițean.

Am văzut că plouă și nu ne-am gândit că va mai organiza ceva primarul în acest an, dar ne-am înșelat. Ne bucurăm din suflet că și în acest an a avut loc acest eveniment”, ne-a spus o localnică.

Vremea de afară nu i-a ținut pe oameni în case

Evenimentul a fost organizat de Primăria comunei Ciprian Porumbescu, Consiliul Județean Suceava, Centrul Cultural „Bucovina” și Centrul pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.