Primarul comunei Hănțești, Daniel Olariu, a făcut un scurt bilanț al primului an din cel de-al treilea mandat în fruntea Primăriei. Astfel, în anul 2021, în comuna Hănțești au fost finalizate două poduri peste pârâul Valea Mare, această investiție fiind realizată prin CNI. Potrivit edilului, cele două poduri au o lățime de 5 metri și o lungime de peste 50 de metri, suportând un debit de 100 de metri cubi pe secundă.
De asemenea, Daniel Olariu a precizat că în curs de derulare se află proiectul de alimentare cu apă a satului Hănțești. Această investiție este finanțată prin PNDL 1 și se ridică la 3 milioane de lei, iar rețeaua are o lungime de 10,7 kilometri. Totodată, prin PNDL 2 se implementează un proiect de apă și apă uzată, care presupune construirea a 15 kilometri de rețea de canalizare. Investiția se ridică la 8,4 milioane de lei.
Prin ADI Pleșa, din care fac parte comunele Adâncata și Hănțești, este în implementare un proiect pe fonduri europene care prevede modernizarea drumului care face legătura între cele două localități. Valoarea actualizată a investiției este de peste 600.000 de lei, iar stadiul lucrărilor este de aproximativ 90%.
Un alt proiect important pentru comunitatea din Hănțești este cel privind modernizarea și eficientizarea iluminatului public din localitate, prin înlocuirea lămpilor existente cu unele mai performante. Concret, au fost schimbate 375 de lămpi din cele 700 existente în comună. Potrivit edilului, acest proiect a fost realizat prin Fondul de Mediu.
„Pe Drumul Județean avem lămpi la fiecare stâlp pentru a evita incidentele neplăcute. De asemenea, în satele Hănțești și Berești sunt montate 42 de camere de supraveghere video, care au contribuit la diminuarea faptelor antisociale. Este foarte important că de imaginile captate de aceste camere beneficiază și Poliția”, a declarat Daniel Olariu, primarul comunei Hănțești.
Tot în acest an, Căminul Cultural din Hănțești a fost dotat cu un sistem de sonorizare, astfel încât cei care fac evenimente acolo să beneficieze de cele mai bune condiții, această investiție ridicându-se la 100.000 de lei.
De altfel, pentru că edilul a înțeles că educația este unul dintre cele mai importante domenii, de curând, acesta a premiat elevii de 10 din comună, recompensându-le astfel strădania.
În altă ordine de idei, primarul Daniel Olariu a precizat că parcul auto al comunei a fost mărit cu o camionetă de 3,5 tone, necesară întreținerii drumurilor, dar și pentru salubritate și alte lucrări aferente. De asemenea, această camionetă poate fi închiriată, contra cost, și de localnicii care au nevoie. Trebuie precizat că parcul auto al Primăriei Hănțești deține numeroase vehicule care ajută la buna gospodărire a localității. Între acestea se numără un tractor, două remorci, o vidanjă, un buldoexcavator, un MIG pentru împrăștiat bălegar, o camionetă Ford, o Dacia Dokker, o Dacia Duster, un încărcător frontal și un utilaj care ajută la împrăștierea materialului antiderapant.
„Dacă tot vorbim de iarnă, suntem pregătiți pentru acest sezon, pentru că am achiziționat deja 25 de tone de sare și 250 de tone de nisip antiderapant. De asemenea, am cumpărat lemne pentru încălzirea tuturor instituțiilor din comună”, a adăugat Daniel Olariu.
Pe de altă parte, edilul a precizat că, în licitație la CNI se află un proiect de asfaltare a trei kilometri de drum, iar pe lista de sinteză asfaltarea a încă cinci kilometri. Tot prin CNI se dorește construirea unui centru medical, lângă sala de sport.
În următoarea perioadă, Daniel Olariu are în vedere modernizarea SVSU Hănțești, dar și a parcului de 3,5 ha din comună.
„Cea mai mare dorință a noastră este aducțiunea de gaz metan. Deja am depus, împreună cu Adâncata, un proiect în acest sens pe fonduri europene, prin POIM. De altfel, am mai pregătit trei proiecte importante de infrastructură prin PNI, însă vom vedea care ni se vor aproba”, a conchis Daniel Olariu.
Lasa un raspuns