Continuând tradiția anilor trecuți, în perioada 24 – 26 mai 2018, la Vatra Dornei s-a desfășurat o nouă ediție a conferinței internaționale „Turismul rural românesc în context internațional. Actualitate și perspective”.

Dacă în zilele de 24 și 25 gazda evenimentului a fost Vatra Dornei, pentru aplicația practică a evenimentului a fost aleasă stațiunea de interes local Pojorîta, unde au poposit mai mulți specialiști din domeniul turismului, care au dorit să vadă în ce fel s-a dezvoltat turismul rural internațional din perspectiva multidisciplinară şi interdisciplinară, respectiv din cea a economiei, sociologiei, antropologiei, etnografiei şi folclorului, în această localitate.
Astfel, primul obiectiv prezentat invitaților a fost Centrul Local de Informare și Promovare Turistică, finanțat 100 % din fonduri europene, care are ca scop promovarea comunei și, implicit a Bucovinei, precum și atragerea și creșterea numărului de turiști.


De asemenea, Biserica Sfântul Nicolae din Pojorîta, un obiectiv antropic de excepție datorită celor 7 turle, a fost următorul obiectiv prezentat, iar preotul paroh George Eugen Fediuc le-a făcut invitaților o scurtă prezentare a evenimentelor semnificative din istoria acesteia.

Alături de primarul comunei, Ioan Bogdan Codreanu, oaspeții au vizitat și principalele unități de cazare, dar și locurile în care turiștii pot gusta din bunătățile Bucovinei.

Stațiunea turistică Pojorîta se bucură de un turism internațional, iar în acest sens, am încurajat întotdeauna accesarea fondurilor europene, cu ajutorul cărora să aducem un plus de valoarea acestui loc binecuvântat în care trăim. Suntem onorați de prezența acestor oameni specializați în turism în comuna Pojorîta și bucuroși de faptul că am avut ce să le prezentăm”, a transmis edilul comunei.
Invitaților li s-au prezentat pensiunile „Conacul Bucovinei” și „Floare de crin”, prima realizată din fonduri proprii ale proprietarilor Erhan Florin și Anca, iar a doua, care aparține acelorași proprietari, dar care a fost deschisă în 2007 și care a fost finanțată 50 % din fonduri SAPARD.

De asemenea, „Perla Rarăului”, al cărei proprietar este Crăciunaș Angela Liliana, a fost cea de-a treia pensiune vizitată, aceasta fiind realizată prin fonduri europene.
Ultima oprire a fost la „Hanul Pastravarului”, un obiectiv realizat din fondurile proprii ale proprietarilor Porcilescu Marcel și Florentina.


Tot aici primarul comunei Pojorîta, inginerul Ioan Bogdan Codreanu, a primit o diplomă din partea organizatorilor conferinței pentru implicarea și sprijinul oferit.


În încheiere, Ansamblul Folcloric „Străjerii Bucovinei” din Pojorîta, coordonat de Adrian Erhan, au fost cei care i-au incantat pe specialiștii din domeniul turismului cu dansuri din zonă.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.