Comuna Șaru Dornei a îmbrăcat haine de sărbătoare timp de trei zile, în perioada 17-19 iunie, când în localitate s-a desfășurat „Sărbătoarea Bujorului de Munte, la Poale de Călimani”.
Cultură, istorie, credință, cântec și tradiție, toate au fost cuprinse în programul pe care Primăria și Consiliul Local al comunei Șaru Dornei l-au organizat pentru localnici și turiști.
Dacă vineri a fost o zi cu trasee montane, competiții și cinema în aer liber, ziua de sâmbătă a fost dedicată culturii prin documentare, recitaluri de poezie și multe alte activități interesante.
O prezență numeroasă a localnicilor, dar și a turiștilor care au venit să admire bujorul de munte în splendoarea sa, s-a înregistrat duminică, în ultima zi de spectacol folcloric.
În deschiderea celei de-a treia zile au luat parte la eveniment și deputatul PNL Angelica Fădor, precum și deputatul PSD Mirela Adomnicăi, dar și primari din zonă.
Un moment emoționant a fost și premierea „cuplurilor de aur” și asta pentru că fiecare cetățean a luat cuvântul și a împărtășit cu ceilalți sentimentul de bucurie.
De asemenea, fiecare persoană de pe scenă, a apreciat, în mod repetat, activitatea susținută, de zi cu zi, a primarului Cătălin Iordache și a echipei sale.
„Vă felicităm și vă dorim tuturor bucurii. Sunteți un model pentru noi și vă mulțumim pentru că existați. Referitor la partea administrativă, fiecare dintre dumneavoastră contribuie în fiecare zi la dezvoltarea comunei Șaru Dornei, iar fără dumneavoastră nici noi nu am reuși”, a spus primarul Cătălin Iordache.
Ziua de duminică a fost, astfel, transformată într-un adevărat regal folcloric ce a reunit artiști mari precum Vasile Coca și Laura Olteanu, seara încheindu-se cu un superb foc de artificii, dar și cu promisiunea că sărbătoarea de la poale de Călimani își va urma cursul și în anii ce vor urma, cadrul pitoresc, bujorul de munte și dorința oamenilor de a petrece fiind argumente solide în acest sens.
Bujorul de munte este una din cele mai rare plante ale munților și se întâlnește la poalele Munților Călimani. Timp de două săptămâni formează adevărate covoare unicat, nemaiîntâlnite în altă parte. Muntele devine de culoare roz- siclam, creând un peisaj de vis.
Lasa un raspuns