A venit în sfârşit rândul mult aşteptatei Axe strategice 1 Iaşi-Suceava să intre în competiţie. Consiliul Judeţean Iași  a trimis luni, 13 mai, platformei electronice de achiziţii publice documentaţia pentru atribuirea contractului de execuţie.

Traseul axei rutiere strategice 1: Iași – Suceava asigură în județul nostru:

  • Conectivitatea directă cu Varianta ocolitoare a Municipiului Suceava,
  • Conectivitatea indirectă cu Centrul de Management Integrat al Deșeurilor Moara, din localitatea Vornicenii Mari, obiectiv care face parte din proiectul “Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Suceava”,
  • Conectivitatea indirectă cu Drumul expres DX5B: Bucovina Expres Suceava – Botoșani (Rețeaua TEN-T alte rețele) și
  • Conectivitatea indirectă cu Drumul Trans Regio: TR52 Bucovina: Suceava – Gura Humorului – Câmpulung Moldovenesc – Vatra Dornei – Bistrița (Rețeaua TEN-T alte rețele).

Tronsonul de drumuri județene ce va reabilitat / modernizat are o lungime de: 167,933 km, din care 92,194 km aparțin UAT Județul Iași și 75,739 km aparțin UAT Județul Suceava.

Valoarea totală a proiectului Axei 1 este de 327 milioane de lei, 299 de milioane reprezintă asistenţă financiară nerambursabilă.  Contractul de finanţare a fost încheiat în septembrie 2017, înainte de schimbările de preţuri din 2018.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.