Joi, 12 septembrie, ar trebui să aibă loc o şedinţă extraordinară de Consiliu Local, în scopul găsirii unor soluţii de asigurare a finanţării către echipa de handbal.

Numai că singurul proiect pe această temă, iniţiat de consilierii PDL, care propun o asociere între Primăria Suceava, echipa de handbal şi Universitatea Suceava, nu îndeplineşte condiţiile de legalitate.

„Proiectul de hotărâre iniţiat de PDL nu îndeplineşte condiţiile de legalitate, încât, dacă nu vor fi clarificate unele aspecte, nu va putea fi luată nici o decizie. Fără avizul de legalitate al secretarului Consiliului Local nu se poate face raportul primarului, iar fără acestea proiectul nu poate fi supus dezbaterii aleşilor locali”, a precizat şeful municipalităţii sucevene, Ion Lungu, care, în aceste condiţii, nu va mai convoca aleşii locali la o şedinţă extraordinară.

Şedinţa poate fi convocată şi de consilierii locali, dacă se doreşte acest lucru, fiind necesar ca o treime din aceştia, adică 7 consilieri, să solicite acest lucru.

Problemele constatate la proiectul de hotărâre iniţiat de PDL ţin atât de denumirea clubului nou înfiinţat – Asociația Handbal Club Universitatea Bucovina Suceava, cât şi de o serie de probleme tehnice, sesizate de specialiştii din primărie în urma analizării proiectului depus de PDL.

1. Ce se întâmplă cu actualul club de handbal al Universităţii?

2. Cum poate fi aprobată de către Federaţia Română înlocuirea actualei echipe, cu una nouă, care să joace în Liga I?

3. Cine se va ocupa concret de activitatea sportivă?

4. Care este contribuţia clară a municipiului Suceava şi a Universităţii?

5. Cum se clarifică finanţările pe 2013, când încă nu au fost reziliate contractele pe care le avem cu Universitatea Suceava şi nici nu au fost recuperate sumele stabilite de Curtea de Conturi?

Dacă proiectul depus de consilierii PDL nu va fi modificat, chiar de va fi convocată o şedinţă extraordinară de CL, aleşii locali nu vor putea lua nici o decizie.

Finanţarea echipei de handbal a fost sistată ca urmare a unui control al Curţii de Conturi, care consideră că fondurile publice alocate au fost utilizate ilegal.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.