Primarul municipiului Vatra Dornei, Ilie Boncheș, a semnat miercuri, 24 august, în prezența premierului Nicolae Ciucă, contractul de execuție a lucrărilor la centrul de înot modern dotat cu trei bazine, ce va fi edificat în oraș. Investiția se va ridica la aproximativ 40 de milioane de lei și se va realiza în zona numită „Lunca Dornei”.

Autoritățile s-au întrunit în Sala Unirii a Consiliului Județean, iar atreprenorul general, o asociere compusă din firmele Euras, Cubicon Invest si Erbașu Construct, și Compania Națională de Investiții, reprezentată de directorul general Manuela Irina Pătrășcoiu au semnat contractul de executare a lucrărilor. La semnarea acestui contract important au mai participat premierul Ciucă, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, primarul de Vatra Dornei, Ilie Boncheș, ministrul de Interne Lucian Bode, ministrul fondurilor europene, Marcel Boloș, ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Daniel Cadariu, șeful CNAIR, prefectul Alexandru Moldovan, primarul Ion Lungu,  deputații Ioan Balan, Angelica Fădor și Bogdan Gheorghiu, vicepreședinții CJ, Niculai Barbă și Vasile Tofan și administratorul public al județului, Irina Vasilciuc. Durata de execuție a lucrărilor este de 28 de luni din care 4 luni sunt dedicate proiectării.

Potrivit edilului Ilie Boncheș, clădirea va beneficia de trei bazine de înot: unul pentru înotători cu dimensiunea de 13,5 m x 25 m și o adâncime de 2 metri prevăzut cu o tribună pentru însoțitorii celor care participă la diferite evenimente de natație, unul pentru neînotători cu dimensiunea de 10 m x11 m și adâncime de 1,3 m și unul pentru copii cu formă trapezoidală cu adâncime de 0,60 m. Între bazinul pentru înotători și cel pentru neînotători va exista un tobogan cu apă. De asemenea, pe lateralele bazinelor vor fi amenajate zone de relaxare prevăzute cu dușuri și șezlonguri. Clădirea va beneficia și de o zonă de bar, vestiare prevăzute cu cabine de schimb, dulapuri pentru garderobă, grupuri sanitare, dușuri și uscătoare de păr. În zona spa va exista saună finlandeză, saună umedă și de sare, bazin cu apă rece, dușuri și zonă de relaxare. Prin proiect sunt prevăzute și o sală de fitness la etaj și una de bowling la demisol.

One Response

  1. Borris

    Dacă o sa vedeți la bazin, copii de formă trapezoidală, sa puneți o fotografie, să vedem și noi cum arată. De când cu războiul din Ucraina, nu se mai găsesc nicăieri virgule și săracii ziariști trebuie să se descurce cum pot…

    Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.