Timp de opt luni de zile viața a sute de copii din comuna Vatra Moldoviței a arătat altfel și asta datorită faptului că au ales să facă parte dintr-un proiect ambițios intitulat caravana „After School”, acțiunea fiind derulată prin programul „Investiții pentru comunități durabile” 2015-2016.

Sâmbătă, 21 mai, toți cei care s-au implicat în acest proiect și care au încercat să le ofere copiilor din mediul rural șansa să-și petreacă și altfel timpul liber, s-au reunit pentru împărtășirea rezultatelor acumulate până la această dată, proiectul începând în septembrie anul trecut.

Dan Ceredeev, , președintele Asociației Proiect Pro Europa

Astăzi marcăm încheierea unui proiect foarte frumos și ambițios, pe care l-am derulat în școlile din comuna Vatra Moldoviței. Este vorba despre proiectul «Caravana After School». Timp de opt luni de zile am mers în câte o școală din comună pentru a face activități de tip after school. Faptul că astăzi sunt atât de mulți copii în această sală ne bucură și ne face să credem că le-a plăcut tot ce au învățat pe parcursul acestor luni”, a spus Dan Ceredeev, președintele Asociației Proiect Pro Europa.

 

 

 

Daniela Luminița Ceredeev, cea care a fost desemnată „Profesorul Anului” la Gala Premiilor în educație în anul 2011, precum și „Mentor pentru excelență în educație” în anul 2015 la Gala Națională a Voluntarilor, a reușit, încă o dată, să însenineze sufletele și chipurile copiilor implicați în acest proiect.

Timp de opt luni de zile voi ați fost cei mai buni prieteni ai mei. Fie că ați fost elevi- tutore în acest proiect, fie că ați fost voluntari, fie că ați participat pur și simplu la activități, am simțit de fiecare dată că mă așteptați cu drag. Sunteți admirabili și voi știți că vă iubesc”, a spus Daniela Ceredeev, coordonatorul de proiect.

Daniela Ceredeev, coordonatorul de proiect

Copiii implicați în proiect: mai frumoși, mai experimentați și mai veseli

Poate ar trebui remarcat faptul că, acest proiect a avut în vedere nevoile individuale de formare ale fiecărui copil, dar și descoperirea abilităților acestor copii. Semn că proiectul s-a dovedit a fi unul de succes, unii dintre copii și-ar fi dorit ca această caravană să dureze mai mult.Gândurile unui copil care a simțit importanța unui asemenea proiect

Pot spune că acest proiect mi-a organizat viața într-un mod frumos. Am învățat să îmi petrec altfel timpul liber, am învățat multe lucruri noi și, cel mai important, am învățat să-mi dezvolt aptitudinile. Aștept cu nerăbdare următorul proiect, pentru că în mod sigur mă voi implica la fel de activ”, ne-a spus Stephanie Werkmeister, unul dintre elevii tutore.

Stephanie Werkmeister, unul dintre elevii tutore

Octavian Gherasim, un alt elev care s-a implicat în acest proiect, ne-a declarat că iubește copiii și că a fost o experiență deosebită pe care ar repeta-o cu drag.

Mi-a plăcut foarte mult că m-au înțeles de fiecare dată și împreună am făcut lucruri minunate. Devotamentul, spiritul de echipă și bucuria sunt cuvintele care descriu cel mai bine această caravană”, a spus Octavian Gherasim.

Octavian Gherasim, alături de coordonatorul proiectului

Profesorii și părinții copiilor, impresionați de evoluția copiilor

Pot să spun doar că omul sfințește locul. Vă mulțumim pentru ce ați făcut pentru copiii noștri. Ați adus un proiect nou pentru comunitatea din mediul rural și se vede că era nevoie de un asemenea proiect”, a spus una dintre mamele prezente la eveniment.

Acești copii au spus că s-au simțit în acest proiect ca într-o familie. Într-adevăr, la aceste activități au venit de fiecare dată o mamă și un tată, iar uneori au fost însoțiți și de cei doi copii ai lor. Împreună cu copiii noștri au format o familie mai mare, iar acest lucru ne bucură pe toți, indiferent că suntem părinți sau profesori”, a spus Rozalia Loghin, profesor pentru învățământul primar la școala din Valea Stânei.

Părinți și profesori implicați în proiect

Maculator de voluntar

În cadrul aceluiași eveniment a fost lansat și volumul-reportaj al proiectului, intitulat „Maculator de voluntar”, volum colectiv al copiilor și tinerilor voluntari în proiect.

La închiderea proiectului a fost prezentă și Gabriela Dragu, expert de programe la Fundația de Sprijin Comunitar, cea care a declarat că responsabilii de acest proiect au știut exact ce să facă pentru a satisface nevoile acestor copii.

Cei mai activi au primit medalii

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.