Comuna suceveană Cornu Luncii a devenit o comună a florilor și asta după ce Primăria a decis ca pe raza satelor componente să fie amplasate jardiniere cu flori. Potrivit edilului Gheorghe Fron, răsadurile de mușcate tiroleze sunt produse de către Ioan Amariei, localnic, care distribuie aceste flori și în localitățile vecine. Trebuie precizat că mușcatele sunt foarte rezistente și pot fi admirate timp de șapte luni pe an.
Pe de altă parte, primarul comunei Cornu Luncii a subliniat că montarea acestor ansambluri florale fac din localitatea pe care o reprezintă un mediu plăcut și, totodată, schimbă fața satelor prin cromatica plăcută.
„Am ales să înfrumusețăm comuna cu flori pentru că ne aflăm într-o reală dezvoltare și, pe lângă confortul dat de utilitățile pe care implementăm, cetățenii merită să aibă parte și de un confort vizual, care este dat de culorile vii ale mușcatelor ce împânzesc satele comunei. Vom continua să implemetăm proiectele Primăriei Cornu Luncii, în toate domeniile, pentru păstrarea unui climat de siguranţă, confort şi bucurie. Bucuria de a trăi într-o frumoasă «comună a florilor»”, a declarat primarul comunei Cornu Luncii, Gheorghe Fron.
Edilul a mai declarat că florile produse în comuna Cornu Luncii, de către Ioan Amariei, ajung și la mănăstirile din județ, precum și la biserici, la școli, la pensiuni, dispensare și la cămine culturale. De altfel, producătorul local vinde anual aproximativ 40.000 de ghivece cu flori.
Lasa un raspuns