Cricul este un dispozitiv manual sau mecanic, destinat ridicării de greutăți mari prin împingere de jos în sus. Acesta este folosit de obicei în cazul panelor de cauciuc, atunci când trebuie să ridici mașina pentru a înlocui roata dezumflată cu una de rezervă. 

Un astfel de instrument poate salva orice șofer de la o pană de cauciuc apărută în cele mai neașteptate momente, fără a fi necesar să apeleze la service auto. 

Piața este ofertantă în astfel de unelte, dar cea mai eficientă variantă de cric este cricul hidraulic. 

Criterii importante de selecție a cricului hidraulic potrivit  

Cricul hidraulic este folositor șoferilor care au un set de anvelope de iarnă și un set de anvelope de vară. Aceștia sunt scutiți de drumuri la vulcanizare între cele două sezoane pentru a schimba cauciucurile mașinii. Cricul hidraulic te ajută să le schimbi în aproximativ jumătate de oră, mai ales dacă ai la îndemână și o cheie electrică pentru prezoane. 

Alegerea cricului hidraulic trebuie făcută ținând cont de anumite elemente. În primul rând, trebuie avut în vedere scopul utilizării. Dacă nu deții un service auto, atunci un model simplu care să îți fie de folos la schimbarea anvelopelor sau a pieselor auto este mai mult decât suficient. În cazul în care ai un service auto, vei avea nevoie în mod evident de un cric profesional, capabil să facă față sarcinilor complexe. 

Prețul nu e neapărat un criteriu care să influențeze alegerea dispozitivului. Însă, când urmează să cumperi o astfel de ustensilă, ține cont că faci o investiție pe termen lung. Prin urmare, raportul calitate-preț trebuie avut în vedere în acest context. Cricurile indicate ridicării de greutăți mai mari au prețurile cele mai ridicate. 

 

Avantajele folosirii cricului hidraulic 

 

Beneficiile menționat până acum sunt doar câteva din toate cele pe care le oferă un cric hidraulic. Iată de ce merită să investești într-un astfel de dispozitiv:  

  • Economie 

Aici ne referim la timpul câștigat și la banii pe care îi salvezi. Datorită acestei soluții practice de a rezolva orice pană de cauciuc în timp record, spui adio drumurilor la service auto pentru înlocuirea anvelopelor sau a pieselor auto. 

  • Întreținere ușoară 

Cricurile hidraulice pot fi întreținute fără cheltuieli mari. Mai exact, la cricurile profesionale, nu trebuie decât să înlocuiești periodic valvele sau supapele. Pentru varianta simplă de cric hidraulic se recomandă să investești într-un dispozitiv de calitate care să asigure funcționalitate și rezistență la cele mai înalte standarde. 

  • Ridicarea rapidă a mașinii 

Acest avantaj practic ajută la manevrarea ușoară a autoturismului de fiecare dată când sunt necesare reparații sau intervenții. Mai mult, poate fi depozitat și transportat fără efort, prin urmare, cu atât mai mult merită să te orientezi spre un astfel de instrument. 

  • Înălțimea de ridicare 

Se va opta pentru modelul de cric care să servească nevoilor fiecăruia. Prin urmare, pentru vehiculele foarte înalte este necesar un cric hidraulic cu un interval de ridicare semnificativ. Pentru reparații și intervenții periodice, intervalul de ridicare nu trebuie să fie prea mare. Bricolaj.ro îți pune la dispoziție o gamă completă de cricuri hidraulice pentru diferite situații și întrebuințări.

  • Materialul 

Acest aspect condiționează durabilitatea și funcționalitatea cricului. Pentru service-uri auto este sugerată folosirea modelelor din oțel. În situații ocazionale, modelele confecționate din aluminiu sunt ceea ce trebuie, datorită greutății reduse a materialului care asigură transportul mai ușor. 

Concluzie 

Luând în considerare toate aceste informații, vei putea investi inteligent într-un astfel de dispozitiv economic, multifuncțional și care te ajută să eviți drumuri repetate și cheltuieli  la ateliere auto pentru reparații și intervenții. 

 

Sursa foto: shutterstock.com

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.