Toţi cei care sunt părinţi s-au lovit de problema trecerii rapide a timpului. Ieri erau copii, astăzi sunt oameni în toată firea, iar deciziile legate de amenajarea dormitorului acestora pot părea copleşitoare, atât din perspectiva temporală, cât şi din cea financiară.

Iniţiativa unei reamenajări nu este neapărat a dumneavoastră, copiii putând începe să vă spună că îşi doresc o altfel de cameră oricând între vârşele de 9 şi 14 ani, aşa că este esenţial să fiţi pregătiţi pentru acest pas şi să vă faceţi temele din timp.

Vârsta adolescenţei se impune în general printr-o dorinţă nestăvilită de exprimare a personalităţii, iar decorul şi amenajarea camerei reprezintă unul dintre primii paşi prin care un adolescent începe să îşi lase amprenta proprie asupra lucrurilor.

De cele mai multe ori adolescenţii, ca şi copiii, utilizează dormitorul ca spaţiu de lucru pentru şcoală sau pentru alte proiecte. Spaţiul de stocare este aşadar esenţial. Asiguraţi-vă că îi veţi oferi un mobilier multifuncţional, pe care să îl poată adapta în funcţie de activităţile pe care le va desfăşura. Astfel puteţi opta pentru un pat cu spaţiu de stocare în divan şi pe o comodă cu sertare, pe care mai mult ca sigur că o va îndrăgi. O altă sugestie binevenită dacă nu dispuneţi nici de prea mult spaţiu este o canapea extensibilă, care să îi poată oferi, atât un loc unde să se aşeze, cât şi un pat. Pentru cei mai mulţi adolescenţi, amenajarea unor rafturi încastrate în perete şi a unor fotolii pară va fi un motiv de bucurie, acestea oferind dormitorului un aspect contemporan şi personalizat.

De asemenea, adolescenții dumneavoastră se vor bucura foarte mult și de un scaun de gaming, pe care, cu siguranță, vor fi așezați o foarte bună parte din zi, întrucât tehnologia a evoluat într-atât, întrucât adolescenții nu mai pot trăi fără ea.

Pe de altă parte, pentru ca atmosfera și luminozitatea în cameră să fie una plăcută și adaptată nevoilor, puteți opta pentru spoturi încastrate sau pentru aplicarea unei benzi led care poate fi controlată de o telecomandă. De altfel, banda led dispune de o gamă variată de culori, ceea ce îl va face pe adolescentul dumneavoastră să se simtă și mai bine în noua lui cameră.

Un dispozitiv care nu ar trebui să lipsească din camera adolescentului dumneavoastră este o boxă portabilă, care îi va permite să se relaxeze, atât acasă, cât și în momentele în care va ieși la picnic sau cu prietenii în natură.

În concluzie, orice veți alege pentru amenajarea camerei adolescentului dumneavoastră, trebuie să luați în calcul ideea că aceasta este doar o cameră de tranziție, întrucât timpul trece repede, iar adolescenții devin adulți.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.