Petrecerea timpului cu copiii este imperios necesară pentru buna dezvoltare a celor mici. Astfel, fie că este o zi ploioasă, fie una însorită, părinții trebuie să fie inspirați și să găsească cele mai bune soluții pentru a-i menține ocupați pe copii.

De altfel, pentru buna dezvoltare fizică și psihică a celor mici, părinții trebuie să recurgă la fel de fel de jocuri și activități interactive menite să le capteze atenția copiilor.

În continuare prezentăm o serie de activități pe care părinții le pot face cu cei mai mici membri ai familiei:

1. Faceți puzzle-uri

Puzzle-urile sunt o activitate cu foarte multe efecte pozitive. Pe lângă faptul că este distractivă și provocatoare pentru copii, îi ajută și în dezvoltarea mai multor procese cognitive și a motricității. Trebuie doar să fii atent/ă să alegi acele puzzle-uri care sunt potrivite vârstei lor.

 

2. Dansați
Dacă ai suficientă energie și îți dorești că și copilul să o consume pe a lui, atunci puteți apela la această varianta. Alegeți muzică pe care o preferați de obicei și care va face să dansați și petreceți împreună în acest fel până când simțiți că nu mai aveți energie. Este o metodă foarte sănătoasă de a consumă energia și de a face sport în același timp.

3. Jucați-vă „Telefonul fără fir”
Telefonul fără fir este unul dintre cele mai amuzante jocuri pentru copii de 5 ani. Cu cât îl joacă mai mulți copii cu atât jocul este mai distractiv.

4. Mergeți împreună la cinema sau vizionați un film acasă! 
Din filme și din replicile actorilor, copiii pot învață ce anume înseamnă vocația și cariera, cât de important e să îți păstrezi idealurile în ciuda dificultăților, ce înseamnă durerea, generozitatea, iubirea și prietenia, responsabilitatea și angajamentul, muncă în echipa, despre leadership, dar și lecții despre moralitate.

5. Faceți marionete din șosete! 
E chiar simplu, ai nevoie doar de niște șosete vechi sau desperecheate, de câțiva nasturi pe care să îi lipești pentru ochi și vreo două bucăți de sfoară colorată pentru păr. Sau bagă șosetele una în alta și confecționează astfel mingi moi pe care le puteți aruncă unu în altul.

6. Citiți o carte

Cititul dezvoltă imaginația, vocabularul și limbajul celor mici și îi pregătește pentru viață. Astfel, cu cât copiii citesc mai mult, cu atât vor fi mai atenți la detalii și își vor face mai ușor o imagine proprie asupra vieții. Nu uitați să alegeți cărțile potrivite vârstei copiilor dumneavoastră.


Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.