Trei profesori din cadrul Liceului Tehnologic „Ștefan cel Mare” Cajvana au participat în perioada 19 – 24 ianuarie 2019 la un curs de formare pe tema managementului conflictelor în Ommen, Olanda.

Această participare reprezintă  prima mobilitate din cadrului proiectului „Dialog între generații” ce se va desfășura la nivelul școlii pe o perioadă de 2 ani, timp în care 18 cadre didactice vor fi instruite pe tematica conflictelor profesor – elevi în 6 destinații europene: Ommen, Barcelona, Florența, Roma, Ljublijana și Copenhaga.

 

Proaspăt întorși din prima mobilitate, Onoi Gheorghe – Aurelian (profesor Religie), Aioanei Magdalena – Vasilica (profesor Chimie) și Dîrțu Violeta (profesor Limba franceză) au împărtășit în cadrul consiliului profesoral din data de 1.02.2019 experiența lor, lucrurile noi pe care le-au învățat și impresiile unui curs de formare internațional.

„Acest training mi-a oferit ocazia să întâlnesc oameni profesioniști și dedicați care mi-au insuflat o altă perspectivă de gestionare și soluționare a conflictelor profesionale și personale, la care s-a adăugat o deosebită locație – Olde Vechte”, a declarat profesoara Dîrțu Violeta.

„Pentru mine a fost prima participare într-un asemenea program. Am învățat să văd altfel lucrurile vis-à-vis de stările conflictuale și să le gestionez altfel, ținând cont de cât de frecvente sunt acestea în mediul școlar. Întreaga mobilitate a fost o experiență deosebită”, a adăugat și Onoi Gheorghe – Aurelian, profesor cu o vechime de 18 ani în sistemul educațional.

„Dialog între generații”, coordonat de profesoara de științe socio – umane Mitrofan Floarea – Anastasia, este primul proiect Erasmus+ KA1 ce se implementează la nivelul liceului din Cajvana, beneficiind din partea Comisiei Europene de o finanțare de 41.295 euro.

 

Responsabil cu imaginea

Liceului Tehnologic „Ștefan cel Mare” Cajvana

Prof.inv.primar Seserman Lidia – Loredana

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.