Daciana Sârbu semnalează această problemă indicând un studiu recent pe subiect. Eurodeputatul își exprimă speranța că această chestiune va fi rezolvată cât de curând.
„«Avem o singură piaţa – comună – europeană şi o singură categorie de consumatori; e nedrept să fim trataţi ca două grupuri diferite de consumatori». Sunt cuvintele ministrului slovac al Agriculturii, în faţa unui fenomen despre care trebuie să se vorbească mai mult: calitatea diferită a produselor alimentare comercializate sub aceleaşi denumiri şi etichete în Estul şi în Vestul Europei.
Am ridicat şi eu această problemă, alături de un coleg din Cehia, către Consiliu, chiar la finalul anului trecut.
Mai nou, un studiu comparativ realizat de autorităţile slovace au descoperit diferenţe între alimentele vândute de aceleaşi mărci în supermarketuri din Slovacia şi, respectiv, Austria. Mai exact, la cele comercializate în Slovacia au fost constatate probleme precum conţinut mai mic de carne, dar mai multe grăsimi; mai mulţi îndulcitori artificiali; gramaj mai mic.
Şi ministrul Agriculturii din Cehia a afirmat că «în cazul unor produse, suntem efectiv coşul de gunoi al Europei». Conform Reuters, ţara sa va susţine schimbarea legislaţiei europene astfel încât, dacă un produs are acelaşi producător şi ambalaj identic, să conţină şi ingrediente identice în toate ţările unde este vândut.
Sper că apariţia unor semnale tot mai numeroase pe acest subiect să aducă şi rezolvări”, a scris Daciana Sârbu, pe Facebook.
Lasa un raspuns