Cand vine vorba de siguranta sistemului de incalzire, mai ales daca la mijloc est eun cos de fum, atunci situatia nu trebuie niciodata a ramana neglijata. Daca instalati un semineu sau o unitate de incalzire noua intr-un spatiu de semineu existent, ar putea parea o munca usoara sa conectati noul aparat de incalzire la cos. Dar nu toate cosurile si semineele se potrivesc perfect. Cosurile de fum trebuie sa fie dimensionate corespunzator pentru semineu, insertul de semineu sau soba de incalzire pentru a aspira si aerisi corect, altfel riscati sa va umpleti casa cu fum sau dioxid de carbon atunci cand aprindeti unitatea. De asemenea, unele tipuri de captuseli de cos nu sunt facute pentru anumite tipuri de combustibil pentru incalzire. Asta inseamna ca, daca cosul tau de fum a fost construit pentru un semineu sau soba cu lemne, ar trebui neaparat sa te consulti cu un profesionist inainte de a agata un semineu pe gaz sau un insert.

 Captuselile de cos necesita un spatiu liber adecvat de suporturile peretilor din jur si materialele de casa pentru a evita riscurile de incendiu. Un semineu greu din zidarie sau un semineu din metal ar putea necesita un suport suplimentar de fundatie. Un profesionist certificat in semineu a fost instruit in codurile de constructie care se aplica semineelor. Instalarea semineului de catre un profesionist inseamna ca semineul vostru va fi instalat urmand toate codurile de constructie si recomandarile producatorului, astfel incat focurile  sa arda si sa se epuizeze in siguranta.

Pentru toate semineele pe lemne, cu exceptia semineelor cu vatra deschisa, exista o infrastructura suplimentara care include instalarea de seminee, inserturi de semineu si sobe de incalzire. Un semineu cu gaz, un insert sau un accesoriu pentru semineu cu busteni de gaz va avea nevoie de o conducta de gaz functionata corespunzator. Semineele electrice si chiar si insertiile si sobelele pe lemne, peleti si gaz necesita conexiuni electrice pentru alimentarea luminilor pilot, ventilatoarelor, suflantelor si melcurilor. Un instalator profesionist de semineu se va asigura ca aveti prize electrice si de gaz pentru a instala corect un semineu.

In functie de tipul de semineu pe care doriti sa il instalati, in afara de semineele in stil cu vatra deschisa, va fi necesara o infrastructura suplimentara, cum ar fi sobe de incalzire si insertii pentru semineu, pentru o functionare sigura si stabila. Instalarea liniilor de gaz si cablarea sunt, de asemenea, necesare pentru instalarea semineului, care sunt sarcini care necesita indemanare si expertiza pentru a fi finalizate corect.

Un cos de fum este un element crucial pentru functionarea sigura si eficienta a semineului . Daca cosul de fum este instalat incorect, fumul sau monoxidul de carbon va pot umple locuinta atunci cand semineul este aprins. Pentru ca cosul de fum sa traga si sa aeriseasca eficient semineul , acesta trebuie sa fie montat pe insertul de semineu sau pe soba de incalzire. In plus, unele captuseli de cos de fum nu sunt compatibile cu anumite tipuri de combustibil pentru incalzire, asa ca este important sa consultati un expert daca doriti sa inlocuiti semineul actual cu ceva diferit.

De asemenea , oricine profesionist va va spune ca merita sa investiti intr-un cos de fum cu captuseala dubla din inox. Acum este mai simplu ca niciodata sa achizitionezi cosuri de fum profesionale sau sa ceri serviciile unor experti pentru montarea acestuia! Firma maxstil-cosuridefum.ro se ocupa constant cu astfel de lucruri iar portofoliul lor indica doar clienti satisfacuti. Sezatia focului din soba este una placuta insa trebuie sa ne asiguram ca arderea se face in mod corect!

O captuseala de cos sau captuseala pentru cosul de fum este o captuseala pentru cosul  de fum care ajuta la filtrarea particulelor, precum si serveste pentru a proteja partile laterale ale cosului de caldura si coroziune. Nu numai ca este foarte recomandat sa aveti o captuseala de cos de fum, dar multe coduri de siguranta la incendiu impun de fapt sa utilizati o captuseala de cos de fum.

Desi captuselile pentru cos de fum pot veni intr-o varietate de materiale, cum ar fi lut, ceramica sau metal, otelul inoxidabil va fi cel mai bun pariu pentru o captuseala durabila, de lunga durata si eficienta. Alte materiale pentru captuseala cosului de fum vor functiona foarte bine, dar legaturile chimice puternice prezente in otelul inoxidabil il fac rezistent la schimbare de la caldura semineului. Pentru ca o reactie chimica sa aiba loc intre orice numar de substante, caldura este de obicei un element principal al catalizarii unei reactii. Deoarece moleculele de otel inoxidabil sunt atat de solide si bine impachetate, sunt mai rezistente la caldura si, prin urmare, mai durabile decat alte substante.

Desi o captuseala de lut pentru cos de fum poate arata elegant si vechi intr-un mod foarte placut, argila si piatra ponce sunt predispuse sa se sparga, ceea ce otelul inoxidabil nu este. Pentru un cos de fum care va va dura cel mai mult timp, otelul inoxidabil este cu siguranta cea mai buna optiune. Materialul de crapare va impiedica o captuseala de cos de fum sa-si faca treaba si atunci ce rost mai are sa ai una?

Captuselile de cos de fum din otel inoxidabil pot fi scumpe, dar merita investitia. A fi capabil sa fii increzator in alegerea ta pentru captuseala inseamna sa ai un lucru mai putin de care sa-ti faci griji, asa ca fa-o corect prima data si obtine o parere experta de la maxstil-cosuridefum.ro!

 

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.