Dacă în ultimele luni nu ai avut disponibilitatea necesară pentru a iniția schimbări în casă și curte, e timpul să profiți de zilele rămase de concediu pentru a te apuca de treabă. Atunci când stai la casă, vei găsi mereu ceva de făcut în locuință și în curte, important e să ai inițiativă și să știi exact ce vrei să repari sau să schimbi. Nu mai e un secret că acestea sunt oglinda ta, mai ales dacă ții ca totul să fie într-o ordine deplină înainte de a veni iarna.

În acest articol venim cu câteva recomandări utile dacă îți este greu să te decizi cu ce să începi:

Curtea

Dacă până acum ai neglijat curtea și grădina în detrimentul casei, poate nu ar fi rău să așezi printre priorități și terenul care înconjoară casa. Poți înlocui pavelele distruse, să înlocuiești pietrele de pe alei, să cureți pomii și plantele decorative de plante uscate. Totodată, dacă ai o parcare subterană sau la suprafață, poți să comanzi două proiectoare, să te ghideze atunci când ajungi seara sau noaptea acasă, iar pe lângă luminile de drum ale mașinii, să existe și o altă sursă de iluminat. În plus, această nouă achiziție poate fi utilă și în cazul în care te reunești seara cu prietenii în foișorul din curte, pe care nu trebuie să îl neglijezi dacă are nevoie de o recondiționare sau cuptorul cu lemne trebuie curățat. De asemenea, dacă vrei să faci mai multe schimbări în decor, poți să te gândești la montarea unui leagăn din lemn sau chiar un șezlong, pentru a te bucura de ultimele zile călduroase de toamnă.

Locuința

Dacă ai bifat curtea și grădina, te poți preocupa de spațiul casei, acolo unde e mereu ceva de făcut, indiferent de cât de multă atenție ai acorda din timp detaliilor. Nu există un punct „A” de la care să începi, însă pentru a nu fi copleșit de sarcini, mai ales dacă ai în minte schimbări majore, începe cu chestii mărunte. De exemplu, poți să repari și să înlocuiești ce e necesar prin baie, locul în care intri zilnic și în care mereu e ceva de îmbunătățit. De exemplu, mai ales dacă e vorba de baia de serviciu, poți înlocui rigole dus pentru a te asigura că totul în regulă, că folosești produse de cea mai bună calitate rezistente în timp și la condiții de umiditate. Dacă nu mai ai unde depozita efectiv produsele cosmetice, prosoapele, poți să montezi câteva etajere sau dulapuri suspendate în culori deschise pentru a menține iluzia de spațialitate.

În ceea ce privește bucătăria, poți să te debarasezi de electrocasnicele mici pe care nu le mai folosești. De exemplu, degeaba păstrezi filtrul de cafea dacă deja l-ai schimbat cu un espressor, un prăjitor de pâine îți va fi inutil dacă nu mai consumi carbohidrați, iar când o faci, alegi rondele de secară sau de orez expandat. Un organizator vertical de condimente este de mare ajutor în orice bucătărie, mai ales dacă ești pasionat de gătit. Astfel, le vei avea pe toate la îndemână, într-o ordine deplină, fără a aglomera blatul de bucătărie.

Important e să fii prevăzător și să îți canalizezi energia către ceea ce ține de mediul tău, unul în care să te simți cât mai bine.

 

Sursa foto: unsplash.com

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.