Deși nu în toate cazurile se impune colaborarea cu un avocat, această practică este recomandată. Un avocat cu experiență în domeniu vă sfătuiește și vă ajută să aplicați legea în favoarea cazului pe care îl aveți. În ceea ce privește recuperarea de creanțe, un avocat poate reprezenta un client dacă acesta este fie creditor, fie debitor.

Rolul unui avocat într-un astfel de caz se referă la strategiile juridice alese astfel încât să aibă eficienţă în cazul dat. Un avocat recuperari creante va fi însărcinat să vă reprezinte în instanță, să se ocupe de toată documentația necesară și nu în cele din urmă să ajute la recuperarea banilor sau să vă protejeze de către creditori.

Când este timpul să solicitați ajutor profesional de la un avocat specializat

Clienții ce ajung să fie în căutare de un avocat drept civil pentru a fi angajat în ceea ce privește o situație de recuperare creanțe sunt de regulă cei care cunosc disperarea și de ce nu chiar hărțuirea: sunt căutați în mod frecvent și obsesiv la locul de muncă sau acasă, au incapacitate de a rambursa o sumă de bani dacă ei sunt debitori sau se simt amenințați cu proces sau pur și simplu se simt agasați și consideră că nu au parte de un tratament corect, ci de unul abuziv din partea recuperatorilor.

Cum vă ajută un avocat

Pentru cei care sunt creditori avocatul vă ajută în găsirea unui plan spre a obține banii împrumutați. În instanță, suma primită depinde de ceea ce judecătorul hotărăște. În afara instanței însă împreună cu debitorul, prin mediere, prin avocați, se poate ajunge la un termen negociat în favoarea ambelor părți.

În orice caz, avocatul este cel care poate rezolva conflictele astfel încât un debitor sau un creditor să nu facă acest lucru pe cont propriu și mult mai dificil, recurgând poate și la metode dezavantajoase. O recomandare în acest sens este avocativan.ro.

Cum poate fi recuperat un debit cu ajutorul avocatului specializat

Calea amiabilă ar fi de preferat pentru toată lumea, de altfel și cea mai simplă. În acest sens debitorul va fi contactat și înștiințat, în scris sau telefonic. Cum acest lucru nu se întâmplă de fiecare dată, avocatul va recurge la metoda judiciară, când este acționat debitorul în instanță. Așadar, avocatul va elabora și transmite acțiunile în justiție, își va reprezenta clientul în judecată și la apel sau recurs, după caz.

Prin executare silită se va înregistra cererea pe rolul executorului ce este desemnat de instanță. Însă până la finalizarea executării și până la recuperarea totală a creanțelor, tot avocatul este cel care ține legătura cu organele competente.

Nu în cele din urmă, procedura de insolvență poate fi invocată. Avocatul vă poate reprezenta la întâlnirile cu creditorii, poate contesta actele executante, ținând cont de prevederile legale.

Așadar, situația este cu atât mai complicată cu cât acțiunile debitorilor sau ale creditorilor sunt variate. Există mai multe opțiuni prin care pot fi recuperate creanțele. Indiferent de ce parte sunteți, un avocat ar putea soluționa optim o astfel de situație.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.