În secolul tehnologiei, când device-urile sunt la îndemâna oricui și ne ușurează viața, trebuie să avem în vedere că o mare parte dintre aparatele create în acest sens sunt foarte utile. Dacă vorbim de camerele de filmat, trebuie să știm că, pe lângă faptul că acestea au rolul de a înregistra momente dragi nouă, în multe cazuri ne pot fi utile pentru clarificarea unor situații care pot fi interpretate subiectiv. În acest sens au fost create camerele de bord.

Acestea sunt dispozitive montate, în general, în partea din faţă a unui autoturism care înregistrează, în mod continuu imagini din unghiul în care sunt montate. Alternativ, acestea pot fi montate şi pe casca unui motociclist sau biciclist. Dispozitivele pot fi utilizate pentru divertisment, spre exemplu imaginile pot fi păstrate ca amintire, pentru surprinderea unor momente amuzante sau memorabile dar şi pentru surprinderea unor evenimente mai puţin plăcute, precum un accident sau un episod de violenţă în trafic.

Multitudinea de oferte de aparatură şi numărul mare de înregistrări surprinse cu acestea, disponibile pe platformele on-line, demonstrează utilizarea pe scară relativ largă a acestui tip de tehnologie, inclusiv la noi în țară.

Astfel, fie că ieși cu mașina la off-road, fie că faci o plimbare relaxantă pe un drum pitoresc, sau mergi la serviciu și cumpărături, camera de bord poate clarifica o serie de întâmplări mai mult sau mai puțin fericite.
Dacă mergi la off-road este posibil ca prietenii să nu te creadă că ai urcat panta aceea înaltă sau că ai trecut prin zone foarte accidentate, de aceea, cu o cameră de bord le vei putea dovedi că ceea ce spui este adevărat.

O întâmplare mai puțin fericită poate avea loc dacă mergi la cumpărături și parcarea supermarketului este foarte aglomerată, iar pietonii circulă anapoda printre mașini. Știm cu toții că nu toți pietonii sunt atenți și este nevoie de doar o secundă pentru ca ceva grav să se întâmple. Astfel, dacă din nefericire ai lovit un pieton, desi camerele de bord nu reprezintă o dovadă în instanță, cu siguranță, prin arătarea înregistrării, polițistul poate avea o părere obiectivă și poate schimba încadrarea faptei.

În altă ordine de idei, în ceea ce privește siguranța locuinței, sunt recomandate camerele de supraveghere video. Acestea sunt de diferite tipuri și modele, la prețuri mai mari sau mai mici, însă utilitatea lor este uriașă, atât dacă vrei să vezi ce face copilul pe care l-ai lăsat cu bona acasă, cât și dacă, din nefericire, locuința a fost prădată de hoți.

Trebuie spus că pentru o stocare corespunzătoare a imaginilor veți avea nevoie de un DVR, acest dispozitiv având mai multe funcții, într care și detectarea mișcării pe toate canalele, delimitând zonele de interes.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.