Deputatul PSD de Suceava Emanuel Havrici a considerat necesar să aducă clarificări privind modificările aduse la Codul Silvic, în contextul în care PNL Suceava a susținut, într-un comunicat de presă, că prin aceste modificări „criza nu se va rezolva, deşi PSD pozează în bunul samaritean”.

„Având în vedere comunicatul de presă al  PNL Suceava, prin care este dezinformată opinia publică privind modificările aduse la Codul Silvic, consider că este necesar să aduc clarificările necesare pentru ca adevărul să fie restabilit. În acest sens, vă aduc la cunoștință că pentru PSD asigurarea lemnului de foc pentru populație a fost și va rămâne o prioritate, iar lipsa acestuia de pe piață a fost provocată de guvernul Cioloș apropiat la vremea respectivă de PNL. Modificările aduse anul trecut la Codul Silvic au avut ca rezultat dublarea cantității de lemn de foc pentru populație pusă la dispoziție de către Direcția Silvică Suceava în primele luni ale acestui an”, a declarat deputatul Havrici.

Acesta a menționat și că prin amendamentul propus la Codul Silvic nu se impun două proceduri de licitație pe SEAP așa cum au înțeles din lipsă de profesionalism sau din rea voință de cei din PNL, ci două proceduri de achiziție publică care înseamnă o licitație și o negociere sau două negocieri pentru produsele accidentale, conform art.104 lit.c din Legea 98/2016 privind Achizițiile Publice.

„Menționăm că produsele accidentale se exploatează în regim de urgență pentru a nu exista riscul infestării arborilor pe picior, motiv pentru care fac obiectul articolului de lege menționat anterior. În acest fel volumul de masă lemnoasă pus la dispoziție pentru populație va crește întrucât lemnul de foc rezultat din produsele de igienă, accidentale și secundare va fi vândut în continuare integral la populație, dar în același timp vom debloca un volum suplimentar care va putea fi exploatat de către firmele atestate”, a mai declarat Emanuel Havrici.

Deputatul sucevean susține că a constatat cu regret lipsa de interes a PNL-ului  privind nevoia de lemn de foc a populației și a rezolvării problemelor din sectorul forestier.

„Este îngrijorătoare neștiința celor care au redactat comunicatul PNL întrucât au dat dovadă de necunoaștere în ceea ce privește domeniul silvic și a legislației privind achizițiile publice”, a conchis deputatul PSD de Suceava Emanuel Havrici.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.