Deputatul Alexandru Rădulescu care este și purtător de cuvânt al PSD Suceava susține că bugetul făcut de partidul de la guvernare este unul dintre cele mai bune.

„Nu știu ce nemulțumiri au cei din opoziție, dar e normal să fie așa. Din punctul meu de vedere este un buget bun. E un buget record, care reflectă rezultatele unei bune guvernări social-democrate – ALDE din ultimii ani. Bugetul a depășit acel prag de 1 000 de miliarde”, a precizat deputatul Alexandru Rădulescu.

În ciuda a ceea ce declară primarii din țară referitor la alocarea banilor, deputatul PSD Alexandru Rădulescu susține că cea mai mare parte a bugetului este adresat administrațiilor locale.

„Cea mai mare parte a bugetului este îndreptată către administrațiile publice locale, crescând finanțarea per capita de la 750 de lei la 1 250 de lei/ persoană la Primării și de la 250 de lei la 400 de lei/persoană la Consiliile Județene, o creștere substanțială față de anul trecut”, a spus Rădulescu.

În ceea ce privește împărțirea banilor, Alexandru Rădulescu susține că sunt ministere ale căror bugete au crescut și cu peste 60% față de anul trecut.

Mai important este că a crescut bugetul fiecărui Minister. Îndeosebi, mă bucur pentru Ministerul Educației, unde s-a înregistrat o creștere de aproximativ 47% și pentru Ministerul Sănătății, unde sumele alocate de la buget sunt mai mari cu peste 65% față de anul trecut”, a mai spus Rădulescu.

Făcând referire strict la situația județului Suceava, deputatul Rădulescu a precizat că este mulțumit de felul în care s-au alocat banii pentru investițiile de infrastructură. Astfel, în viitorul apropiat ar trebui să fie finalizate lucrările la șoselele de centură ale municipiilor Suceava și Rădăuți.

„Cel mai important și pentru județul Suceava este că bugetul Ministerului Transporturilor a crescut cu 55%. În sectorul acestui Minister sunt cuprinse explicit, investițiile din județul Suceava. S-au alocat 47 de milioane de lei pentru șoseaua de centură a Sucevei și 35 de milioane de lei pentru șoseaua de centură a Rădăuțiului. De asemenea s-au alocat peste 70 de milioane de lei pentru DN 18, iar pentru modernizarea DN 17 A și DN 12 sunt prevăzute sumele pentru modernizare și reparare”, a declarat deputatul PSD, Alexandru Rădulescu.

În ceea ce-i privește pe colegii din opoziție, adică pe cei care critică modul de acordare a banilor de la bugetul de stat, deputatul sucevean susține că acuzele lor nu sunt fondate întrucât PSD-ul se ține de cuvânt.

„În rest, corul bocitoarelor probabil este mai trist acum  pentru că adevărul reflectă că guvernarea PSD – ALDE s-a ținut de cuvânt”, a conchis Rădulescu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.