În ciuda unui început de mandat pe baterii Duracell, președintele Consiliului Județean Suceava a obosit.

E tot mai bătrân și mai încet… poate și mai înțelept. Cine știe?!? Că noi, nu! E tot mai clar că șoseaua de centură nu va fi terminată nici la sfârșitul acestui an, nici la sfârșitul mandatului, deși altele erau promisiunile din campanie. În schimb, până la sfârșitul respectivului mandat, garantat se va deschide groapa de gunoi de pe Mestecăniș. Nu prea curând, dar nici prea târziu și nicidecum niciodată. Suceava devine încet-încet, un județ în care nu se întâmplă nimic. Un județ amorțit, fără investiții majore, care să schimbe în mod radical viața cetățenilor. Proiectele cărora li se acordă prioritate pe agenda Consiliului Județean sunt mai degrabă de suflet, decât de folos. Așa că în momentul de față avem mai degrabă un județ al festivalurilor, decât unul al cetățenilor.

Tot pe agenda proiectelor de suflet putem trece ultima inițiativă a domnului Flutur, anume înmânarea documentației pentru promovarea iei românești în Patrimoniul Mondial UNESCO doamnei Lila Ramon Shahani, secretar general al Comisiei Naționale Filipine pentru UNESCO „care avizează proiectele și solicitările țărilor privind introducerea în Patrimoniul UNESCO a diferite obiective”. Ați picat pe spate?!? Ați stat puțin pe marginea patului să vă răsuflați după asemenea veste?!? V-au ieșit ochii-n cap ca la melc de mândrie și recunoștință?!?

Recunosc că sunt puțin răutăcios vis-a-vis de acest demers, care în sine nu e rău, dar nici nu aduce beneficii extraordinare locuitorilor județului Suceava. Mi s-ar fi părut mai de impact pentru zona Bucovinei depunerea documentației pentru includerea oului închistrit bucovinean în patrimoniul UNESCO. Că dacă tot facem documentații, măcar să le facem pentru un produs care reprezintă în mod real spiritul și tradiția locală. Nu de alta, dar dacă tot mă numesc Președinte al Consiliului Județean Suceava, m-aș fi obosit să găsesc un simbol specific zonei unde îmi desfășor activitatea. Oricum sunt convins că măcar 10 ouă închistrite tot au ajuns în cadoul de protocol oferit distinsei doamne, așa că nu mai rămâne decât să sperăm că aceasta se va autosesiza și că va propune dânsa, cu de la ea putere, includerea oului închistrit în Patrimoniul UNESCO.

Din alt punct de vedere și după ce ne-am interesat puțin, am aflat că doamna Lila Ramon Shahani are capacitatea de influența Comisia UNESCO în egală măsură pe cât influențează cântatul de dimineață al cucoșului lui moș Filuț schimbările atmosferice. Așa că demersul în sine a fost unul mai mult de propagandă, sau ca să fim drăguți, de protocol, ca să o facă pe respectiva femeie să se simtă importantă. Ori asta arată că domul Flutur este un finuț. Doar că eu, ca cetățean al județului Suceava, am nevoie mai mare de un Gheorghe Flutur eficient, decât de un Gheorghe Flutur finuț.

După cum spuneam la începutul acestui articol, domnul Gheorghe Flutur a obosit. Activitatea sa din ultima vreme ne arată că s-a săturat de politică ca de mere pădurețe. Probabil, la încheierea acestui mandat, va termina cu politica. Oricum, dacă va continua în acest ritm, va fi o mare dezamăgire. Nu știu cărui fapt se datorează această „oboseală” a domnului Flutur, dar e o boală care îl ucide politic. Este mai rea decât râia, pentru că, prin faptele sale din ultima vreme, președintele Consiliului Județean Suceava, se scarpină și unde nu-l mănâncă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.