Agenţii economici suceveni, cu afaceri în industria lemnului, au boicotat, miercuri, şedinţa de licitaţie organizată de Direcţia Silvică Suceava.

Tot ei vor fi prezenți pe data de 25 ianuarie la București, unde vor protesta. De cealaltă parte, reprezentanții Direcției Silvice Suceava, susțin că nu fac nimic altceva decât să respecte prevederile legale.
Miercuri, 20 ianuarie, licitația s-a adresat celor care aparțin de ocoalele silvice Broşteni, Crucea, Dorna Candrenilor, Vatra Dornei, Iacobeni, Cîrlibaba, Breaza, Pojorîta, Vama şi Moldoviţa.

Nemulțumirile agenților economici
Lazăr Vornicu, din Slatina are peste 40 de angajati, iar faptul că în această perioadă firma sa nu are activitate, reprezintă principala sa nemulțumire.
„Eu am 46 de angajați, iar de pe 15 decembrie îi țin degeaba. Plătesc la stat și stăm și așteptăm să cadă din cer ceva. Nimeni nu ne înțelege”, ne-a declarat agentul economic.

Ce spun reprezentanții Direcției Silvice Suceava

Reprezentanții Direcției Silvice Suceava susțin că nu fac altceva decât să respecte prevederile legale.
Prețul pe care patronii îl contestă, a rămas la fel ca în anii precedenți.
Astfel, dacă în anul 2014 prețul mediu de pornire a licitației în toamnă era de 158 lei/ mc, în 2015 prețul mediu adjudecat la licitație a fost de 187lei/mc. Trebuie subliniat faptul că în 2016, prețul mediu de pornire a licitației din ianuarie este tot de 158lei/mc.
Boicotarea licitaţiilor de masă lemnoasă ale RNP, fenomen petrecut în această perioadă în mai multe judeţe din ţară, este în principal o modalitate de a atrage atenţia Romsilva şi Guvernului în privinţa unor măsuri care afectează în principal agenţii economici mici şi mijlocii, din domeniul exploatării şi prelucrării masei lemnoase.
Licitaţia publică ar fi trebuit să se desfășoare cu prezentarea ofertelor scrise în plic închis şi sigilat.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.