Dacă în urmă cu ceva ani, un caz de malpraxis stârnea numeroase discuții, pe măsură ce medicii calificați au plecat din țară, încă unul, nu mai impresionează pe nimeni.
O femeie, pacient al spitalului din Slatina, îi acuză pe medicii că au tratat-o de cancer, deşi nu suferea de această boală. Ea a depus plângere la Parchetul din Slatina şi cere despăgubiri de 150 de mii de euro, iar expertiza medicilor legişti a confirmat faptul că pacienta nu avea nevoie de ședinte de chimioterapie.
Silviei Grădinaru a fost diagnosticată cu cancer în 1999, fiindu-i extirpat un sân. Problemele medicale au revenit în 2014, când femeia a început să acuze dureri la un umăr. Diagnosticul medicilor a fost acelaşi: cancer. În căutarea unei a doua opinii, femeia a fost la consult, la o clinică din Bucureşti, unde medicii i-au spus că nu are nimic.
În mod total neprofesionist, când s-a întors la Slatina, medicul curant a luat direct decizia de a o trece pe tratament oncologic, fiind supusă unor ședințe de chimioterapie.
”I-am spus ce a spus Bucureştiul, că nu vede nicio recidivă şi a zic că nu, vă dau trimitere la Craiova. Am plecat la Craiova, m-am prezentat la medic, i-am prezentat tomograful, a chemat şi alt medic şi m-a ştanţat şi de luni urma să încep terapia”, a declarat Silvia Grădinaru, pentru Digi24.
După 14 şedinţe de radio-chimoterapie făcute la spitalul din Craiova, femeia a început să nu-și mai simtă mâna. În disperare de cauză, copiii programat-o la o clinică de lângă Madrid, iar medicii de acolo i-au dat o veste neaşteptată: tratamentul oncologic efectuat din februarie şi până în septembrie 2014 nu fusese necesar.
Medicii care au tratat-o pe femeie nu îşi reproşează, însă, nimic.
”Eu aşa am considerat în baza actelor pe care le-am avut. De la Bucureşti nu a venit cu nimic la mână. Nu consider că a fost un diagnostic greșit. Nu-mi reproșez nimic din punct de vedere medical. Îmi pare rău că a avut nişte reacţii adverse la tratament, dumneaei a fost înştiinţată că se pot întâmpla şi astfel de reacţii adverse”, a declarat, pentru aceeași sursă, Mihaela Boștină, medic oncolog Spitalul Slatina.
În 2016, femeia a depus plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina în care îi acuză de vătămare corporală şi neglijenţă în serviciu pe cei trei medici care au tratat-o. Expertiza de la Institutul de Medicină Legală, primită de curând, îi dă dreptate femeii, tratamenul oncologic a fost inutil şi a cauzat necroza mâinii. (Sursa: News Today)
Lasa un raspuns