În baza analizelor realizate la nivelul IPJ Suceava sub coordonarea conducerii inspectoratului, în ultimele zile  s-a dispus intensificarea acţiunilor de control în trafic şi exploatarea informaţiilor deţinute cu privire la transportul de ţigarete de contrabandă. Au fost organizate mai multe echipaje cu participarea poliţiştilor rutieri, dar şi din cadrul structurilor de ordine publică.

La data de 23 septembrie, la ora 16:10, un echipaj de poliţie rutieră, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au oprit în trafic pentru control pe strada Grigore Alexandru Ghica din Municipiul Suceava, un autovehicul marca Dacia Logan, condus de către un bărbat de 56 ani din comuna Brodina, judeţul Suceava.

Cu ocazia controlului amănunţit al autoturismului, poliţiştii au descoperit în portbagajul acestuia cantitatea de 30 de mii de ţigarete de provenienţă extracomunitară, în valoare de 16.500 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru comiterea infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 270 alin 3 din Lg. 86/2006 mod. prin O. U. G. 54/2010.

Totodată, poliţiştii au dispus şi măsura indisponibilizării autovehiculului, în vederea cercetărilor.

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, poliţiştii acţionând atât în vederea identificării celor cu preocupări infracţionale pe linia introducerii în ţară a ţigărilor de contrabandă, cât şi a celor care transportă, depozitează sau comercializează astfel de produse.

IMG_2267 IMG_2275 IMG_2288

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.