Managerul Spitalului Județean Suceava, medicul Alexandru Calancea, a declarat că presiunea de pe unitatea spitalicească s-a redus considerabil de când Spitalul Municipal Rădăuți a fost desemnat ca spital COVID și de când a fost înființat grupul de comunicare din care fac parte reprezentanții instituțiilor sucevene și managerii spitalelor. Acesta a precizat că, în acest mod, SJU Suceava tratează mai mulți pacienți nonCovid, ceea ce reprezintă un plus pentru județul nostru.
„De când funcționează acest grup de comunicare, iar Spitalul din Rădăuți tratează pacienți COVID, pacienții cronici sau cu alte afecțiuni au un mai mare acces la tratament. De altfel, trebuie spus că avem o colaborare foarte bună și eficientă, în ceea ce privește sistemul medical sucevean și, zilnic, noi, managerii spitalelor, facem schimb de informații și ne ajutăm reciproc pentru a învinge acest val al pandemiei”, a declarat medicul Alexandru Calancea, managerul Spitalului Județean Suceava.
Pe de altă parte, medicul sucevean a precizat că Ambulatoriul de specialitate din cadrul SJU funcționează la capacitate maximă, medicii de acolo diagnosticând și tratând toate patologiile.
De altfel, dr. Alexandru Calancea a precizat că unitatea spitalicească pe care o reprezintă dispune de toate medicamentele necesare tratării pacienților infectați cu coronavirus, de stocuri de oxigen, precum și de toate echipamentele și materialele de protecție necesare în lupta cu pandemia.
„Avem tot ce avem nevoie pentru tratarea bolnavilor, însă mesajul meu se îndreaptă în continuare către sucevenii care nu s-au vaccinat. Le recomand tuturor să se imunizeze, întrucât beneficiile vaccinului sunt mult mai mari și mai bune decât orice reacții adverse minore apărute. De asemenea, le recomand oamenilor să se informeze doar din surse sigure și să nu mai dea crezare tuturor părerilor unor formatori de opinie neautorizați”, a conchis dr. Alexandru Calancea.
Lasa un raspuns