Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava organizează faza locală a competiției naționale „Ecotrophelia”. Evenimentul va avea loc pe 27 aprilie, începând cu ora 9.00, în aula din corpul E.

ecotropheliaAcesta se va desfășura sub egida Asociației Specialiștilor de Industrie Alimentară din România (ASIAR) filiala Suceava, manifestare ce are loc și cu ocazia celebrării a 50 de ani de învățământ universitar la Suceava.

Manifestarea este destinată tuturor studenților facultății, fiind o competiție pentru crearea de produse alimentare inovative. Produsul alimentar creat trebuie să fie destinat consumului uman și să se adreseze tuturor categoriilor de consumatori. Juriul concursului va fi format din specialiști din industria alimentară agreați de ASIAR.

În concursul din acest an, s-au înscris 29 de echipe, formate din minimum 2 studenți. Câștigătorii fazei locale vor participa la faza națională a competiției „Ecotrophelia”, care se va desfășura anul acesta tot la Suceava, în perioada 8-9 iulie.

Marii câștigători ai competiției naționale vor avea prilejul de a reprezenta România la faza internațională, care va avea loc în perioada 6-7 octombrie 2013 la Köln, în Germania. Efortul câștigătorilor va fi răsplătit cu premii substanțiale. Astfel, câștigătorul premiului I va pleca acasă cu 8000 de euro, studentul care va ocupa locul al II-lea va primi 4000 de euro, iar cel care se va clasa pe locul al III-lea, va fi răsplătit cu 2000 de euro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.