Joi, 04 Iunie 2015, incepand cu orele 11:00, in sala A32, din corpul A al Universitatii „Stefan cel Mare” din Suceava, va avea loc conferinta de lansare a proiectului Educatie remediala si invatare asistata pentru prevenirea parasirii timpurii a scolii si asistenta pentru programe de tip A doua sansa pentru reintegrare in educatie a celor ce au parasit timpuriu scoala, proiect implementat de Asociatia ABA-DEL-TIN Suceava, in parteneriat cu Asociatia Infojus Iasi, UAT Comuna Golaiesti, judetul Iasi, Asociatia IRCAS Tulcea, UAT Oras Tg. Bujor, judetul Galați, UAT Comuna Prisacani, judetul Iasi.

DERULAREA PROIECTULUI: Educație remedială și învățare asistată pentru prevenirea părăsirii timpurii a școlii și asistență pentru programe de tip A doua șansă pentru reintegrare în educație a celor ce au părăsit timpuriu școala

Asociația ABA-DEL-TIN Suceava, în parteneriat cu Asociația Infojus Iași, UAT Comuna Golăiești, județul Iasi, Asociația IRCAS Tulcea, UAT Oraș Tg. Bujor, județul Galați, UAT Comuna Prisacani, județul Iași, anunţă începerea implementării proiectului Educație remedială și învățare asistată pentru prevenirea părăsirii timpurii a școlii și asistență pentru programe de tip A doua șansă pentru reintegrare în educație a celor ce au părăsit timpuriu școala. Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea de programe de Asistență educatională și sprijin pentru 250 de elevi și Educatie remedială, inclusiv de tip “Școală după școală” sau asistență prin activități flexibile pentru reintegrare în educație de tip “A doua șansă”, pentru 75 de persoane care au părăsit timpuriu școală și au sub 18 ani precum și diversificarea serviciilor pentru 200 părinți pentru prevenirea abandonului școlar și reintegrarea în educație a celor care au părăsit timpuriu școala în zone foste industrializate și preponderent din mediul rural precum și promovarea temelor orizontale recomandate de DCI POSDRU.

Proiectul se adresează unui grup ţintă format din 250 de elevi cu risc de părăsire timpurie a școlii, 200 de persoane – Părinți/tutori ai elevilor cu risc de părăsire timpurie a școlii, 75 de persoane care au părăsit de timpuriu școala și care au vârsta sub 18 ani.

Conferinţa de presă organizată cu prilejul lansării proiectului a avut loc la Suceava în data de 26 mai 2015 şi s-a bucurat de prezenţa echipei de implementare a proiectului, mass-media locală. Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, număr identificare contract POSDRU/181/2.2/S/15449. Educație remedială și învățare asistată pentru prevenirea părăsirii timpurii a școlii și asistența pentru programe de tip A doua șansă pentru reintegrare în educație a celor ce au părăsit timpuriu școala.

Perioada de implementare: 23 martie 2015 – 27 noiembrie 2015. Valoare totală eligibilă a proiectului este de 6,231,975 lei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.