Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, a menționat în cadrul unui comunicat de presă, faptul că inculpații R. Gheorghe și Ș. Gheorghe, au fost trimiși în judecată în stare de libertate.

R. Gheorghe va fi cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de fals în declaraţii, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals, respectiv Ş. Gheorghe pentru săvârşirea infracţiunilor de fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată, abuz în serviciu contra intereselor persoanei.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au făcut referire la faptul ca inculpatul R. Gheorghe a contrafăcut semnăturile membrilor comisiei locale Todireşti de pe procesul verbal de stabilire a vecinătăţilor întocmit la data de 22 ianuarie 2009 de către inculpatul Ş. Gheorghe, înscris pe care l-a folosit anterior la Comisia Judeţeană de fond funciar Suceava şi O.C.P.I. Suceava, în baza căruia a obţinut dreptul de proprietate asupra unei parcele în litigiul şi a unui titlu de proprietate. De asemenea, în data de 20 februarie 2009, a declarat în fals în faţa secretarului comunei Todireşti, faptul că este proprietarul unei parcele de teren pe raza satului Todirești. Declaraţia a fost dată în scopul producerii de efecte juridice la Comisia comunală de fond funciar a comunei Todireşti.

Acelaşi inculpat l-a instigat pe Ș. Gheorghe să întocmească în fals mai multe înscrisuri prin care să se ateste că R. Gheorghe este proprietar al unei parcele în suprafaţă de 0,16 ha în locul numit „Vatră Sat”, teren agricol pe care R. Gheorghe l-ar fi avut în proprietate până la colectivizare.

Referitor la Ș. Gheorghe s-a reţinut că, în calitate de angajat al Primăriei Todireşti, a întocmit în fals o anexă, a unui înscris oficial ce a fost înaintată Comisiei judeţene de fond funciar Suceava, şi  care a fost validată. Acesta a falsificat o anexă prin contrafacerea semnăturilor membrilor comisiei locale de fond funciar Todireşti.

În îndeplinirea atribuţiilor de serviciu, la data de 22 ianuarie 2009, Ș. Gheorghe a întocmit în mod defectuos procesul verbal de stabilire a vecinătăţilor pentru parcela în litigiu, în sensul în care le-a încredinţat lui R. Gheorghe, care urma să se deplaseze la membrii comisiei pentru a fi semnat, dându-i acestuia posibilitatea de a contraface semnăturile membrilor comisiei.

Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare, Judecătoriei Suceava.

„Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului împreună cu dosarul de urmărire penală la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se arată în comunicatul de presă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.