Marți, 2 februarie 2016, militarii detaşamentelor de Pompieri Rădăuţi şi Suceava şi ai Gărzilor de Intervenţie Siret şi Solca au intervenit cu opt autospeciale pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la un autoservice din municipiul Rădăuţi. Grupa Operativă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, cu inspectorul şef, generalul de brigadă Ion Burlui, a preluat comanda operaţiunilor.

Când au sosit echipajele, incendiul se manifesta la astereala acoperişului şi la elementele combustibile ale instalaţiei de încălzire.  Pericolul de propagare la întreaga hală şi la vecinătăţi, era destul de mare.

Intervenţia personalului de la autoservice a fost esențială. Astfel, după ce a anunţat incendiul la 112, nu s-a pierdut cu firea şi, până la sosirea echipajelor profesioniste, a acţionat cu mijloacele de primă intervenţie, evacuând din hala incendiată autovehiculele şi butoaiele cu lichide combustibile.

Spre ora 17:35, incendiul a fost stins. A ars astereala din lemn pe 50 de metri pătraţi, generatorul de aer cald, precum şi elemente combustibile din tabloul electric al generatorului şi al unui cric pneumatic. Flăcările au degradat pereţii clădirii pe o suprafaţă de 250 de metri pătraţi, planşeul din tablă pe 50 de metri pătraţi, învelitoarea acoperişului, din tablă, pe 100 de metri pătraţi, trei ferestre din PVC şi alte bunuri.

Se pare că incendiul a izbucnit din cauza efectului termic generat de un aparat electric de încălzire, lăsat sub tensiune. Nu s-au înregistrat victime, iar pompierii militari au salvat restul clădirii, o casă de locuit, ateliere şi magazine, aflate în imediata vecinătate.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.