Luni, 1 iulie, în jurul orei 1:10, patrula din cadrul SPR 12 Preuteşti, cu ocazia serviciului de patrulare, pe raza com. Vultureşti, sat Mereşti, în apropierea Bisericii din localitate, a observat un autoturism răsturnat şi mai multe persoane în zona acestuia.

La fața locului a fost identificat un autoturism Mercedes care era răsturnat pe o parte în curtea unei locuinţe, iar în dreptul autoturismului a fost identificat conducătorul auto, respectiv M.M., de 22 ani, localnic. Acestuia i s-a solicitat să prezinte documentele personale şi cele ale autoturismului implicat în evenimentul rutier, declarând că nu este posesor de permis de conducere pentru nici  o categorie de vehicule, iar autoturismul îi aparţine, însă nu este înmatriculat în circulaţie. Întrucât acesta emana miros de alcool, s-a procedat la testarea sa cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea determinării cu exactitate a alcoolemiei.

Autoturismul avea montat pe partea din spate plăcuţa de înmatriculare cu nr. provizoriu despre care M.M. a declarat că o avea la domiciliu şi a aplicat-o pe autoturism întrucât în cursul zilei de duminică l-a adus din Belgia pe o platformă şi era curios să vadă cum merge. 

În jurul orei 23.30, după ce a consumat băuturi alcoolice, s-a întâlnit cu B.A. din aceeaşi localitate, căreia i-a propus să îl însoţească într-o plimbare, cei doi parcurgând distanţa de aproximativ 5 km prin satul Mereşti, comuna Vultureşti şi în momentul în care se întorceau spre casă, conducătorul auto a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, întrucât partea din spate  dreapta a derapat şi nu ştie cum s-a răsturnat cu autoturismul. În urma evenimentului rutier atât M.M. cât şi pasagera ce îl însoţea nu au suferit leziuni şi nu au solicitat să fie transportaţi la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.

La faţa locului se afla şi persoana vătămată, un bărbat de 51 ani, din municipiul Suceava, care a menţionat că se constituie parte civilă cu contravaloarea pagubelor produse în urma răsturnării autoturismului peste gardul care împrejmuiește proprietatea sa.

S-a procedat la verificarea în bazele de date şi s-a stabilit că M.M. nu figurează cu permis de conducere pentru nicio categorie auto, iar plăcuţa de înmatriculare figura ca fiind expirată din 13.05.2018, numărul fiind atribuit unui alt autovehicul.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de: „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”,  „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat sau neînregistrat”, „punerea în circulaţie sau conducerea unui autovehicul cu nr. fals de înmatriculare sau înregistrare” şi „distrugere din culpă”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.