Chiar dacă în acest an seceta a dat bătăi de cap agricultorilor, renumitele ciuperci din Vama nu au contenit să apară. Aşadar, Festivalul Hribului a prins cea de-a cincea ediţie în comuna Vama. Voia bună, mâncarea specifică şi oamenii gospodari nu au lipsit de la eveniment.

În acest week-end la Vama a fost mare sărbătoare. Deja ajuns la a 5-a ediţie, festivalul hribului a lăsat şi în acest an “gura apă” participanţilor. Pe stadionul din comună s-au adunat vamenii dar şi foarte mulţi turişti pentru a degusta hribi cu smântână şi mămăliguţă, păstrăv afumat, sarmale şi nu numai. Meşterii populari ai zonei au fost prezenţi cu diverse exponate, toate lucrate manual. Chiar dacă preţurile sunt destul de piperate, cei care apreciază această muncă şi sunt iubitori de obiecte dar şi vestimentaţie tradiţională au băgat mâna în buzunar şi au cumpărat câte ceva. “Din păcate vânzările merg mai prost faţă de anii trecuţi, din cauza crizei, însă mai sunt oameni care să cumpere. Preţurile sunt mari pentru că munca este migăloasă”, a declarat unul dintre comercianţi.

Administraţia locală din comuna Vama se arată mulţumită de festivalul din acest an, chiar dacă nu au reuşit să aducă nimic nou în cea de-a cincea ediţie. “Primăria şi Consiliul Local al comunei Vama nu au putut contribui cu fonduri mari pentru organizarea acestui festival, însa lucrurile au ieşit bine. Avem sponsorizări, iar artiştii pe care i-am invitat să cânte şi să danseze au făcut o atmosferă pe cinste”, a declarat Nicolai Baltag, primarul comunei Vama. Spre final au ajuns şi oficialităţile judeţene. Atât Cătălin Nechifor, preşedintele Consiliului Judeţean, cât şi Florin Sinescu, prefectul judeţului au vorbit oamenilor prezenţi.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.