Festivalul Produselor Tradiționale de la Cornu Luncii a ajuns la cea de-a V-a ediție. Evenimentul va avea loc duminică, 30 iunie, începând cu 12:30, la Salonul „Madras” Sasca Nouă.

Localnicii, dar și turiștii vor putea vizita expoziția de produse tradiționale ale gospodinelor, gospodarilor, firmelor din Cornu Luncii, dar și din împrejurimi.

Potrivit primarului comunei Cornu Luncii, Gheorghe Fron, vor putea fi degustate bunătățile preparate de bacii de la stânele din Cornu Luncii, cum sunt: cașul, urda, jântuitul, balmușul, berbecuțul la proțap și tocănița de miel. De asemenea, vor putea fi degustate și renumitele specialități tradiționale produse de firmele din comună.

În ceea ce privește cântecul, jocul și voia bună, acestea vor fi întreținute de către artiști consacrați ai muzicii populare, dar și de tinerele din comună pe care primarul dorește să le promoveze.

Festivalul va debuta cu Șezătoarea din Brăiești, de la ora 12:30 și va continua de la 13:00, cu tinerele talente ce vor evolua pe scenă. Deschiderea oficială va avea loc la ora 13:30, iar ulterior vor fi înmânate diplomele pentru cetățenii de onoare.

Cel care va da startul jocului și voii bune va fi artistul sucevean Alexandru Brădățan. Pe scenă vor evolua membrii Ansamblului „Constantin Arvinte” din Iași, Ansamblul Folcloric Sătesc „Megieșii” din Cornu Luncii, Ansamblul „Plaiurile Pojorâtei” și Grupul Folcloric Vocal Instrumental „Plăieșii” din Mălini.

Între numele mari ce vor urca pe scenă se numără și Daniela Condurache, Angelica Flutur și Constantin Bahrin.

 „Promovăm tinerele talente din comună pentru că ele reprezintă viitorul și continuitatea celor moștenite de la înaintașii noștri. De asemenea, îi sprijinim și pe producătorii locali pentru că ei sprijină economia locală”, a declarat primarul comunei Cornu Luncii, Gheorghe Fron.

Trebuie precizat că organizatorii evenimentului sunt Primăria și Consiliul Local Cornu Luncii.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.