Festivalul Școlilor de Teatru continuă și astăzi, 8 iulie, la Universitatea „Ștefan cel Mare”, dar și la Casa de Cultură a Sindicatelor din Suceava. Din programul de astăzi fac parte „Electra”, adaptare după Sofocle și „Clasa noastră” de Tadeusz Slobodzianek.

La ora 18:00, scena se trezește la viață cu „Electra”, lucrarea de licență a opt dintre studenții la actorie, regie și design din cadrul Universității Babeș Bolyai din Cluj.

Folosindu-se de imaginație, studenții au creat un spectacol care să reflecte esența acestei tragedii adaptată la realitatea lumii contemporane. Originalitatea acestui spectacol stă în decor și costumație, exercițiul teatral  dând acestui spectacol o doză potrivită de umor și grotesc, care îndeamnă privitorul la dependență.

La Casa de Cultură, astăzi,  a venit rândul UNATC București să își pună măștile pentru un spectacol diferit, atât prin tema abordată cât și prin modul de interpretare a unei epoci sumbre din istoria umanității, totalitarismul.

La ora 20:00 Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale  ne prezintă„Clasa noastră” de Tadeusz Slobodzianek, un spectacol ce pune în evidență natura umană, a adolescentului în contextul războiului.

Aceasta este povestea  a zece copii și a destinului fiecãruia dintre ei de-a lungul a șaptezeci de ani de istorie. O piesã tulburãtoare despre noi, oamenii și despre puterea sentimentelor noastre.

Spectacol de licență al clasei de Actorie a Prof. Univ. Dr. Adrian Titieni, tradus, adaptat și regizat de Simona Măicămescu în colaborare cu Delia și Diana Herman, personajele poveștii iau viață sub chipurile Alexandrei Buzã, Gabrielei Sandu,Ilonei Brezoianu, Ioanei Chițu, Mădălinei Craiu dar și cele ale lui Ionuț Niculae, Alin Stan, Andrei Cãtãlin, Costin Dogioiu, Dragoș Olaru, Rareș Andrici,Alecsandru Dunaev.

Un grup de copii, cu toții în aceeași clasã, fete și bãieți, catolici și evrei, învațã împreunã, se joacã împreunã, cresc împreunã. Dar, într-o bunã zi, pentru lecțiile de istorie și religie au de înfruntat realitatea: stalinismul, nazismul, discriminãrile, dogmele, nedreptãțile. Viața îi obligã sã creascã prea repede, punându-i la încercare: să-și urascã prietenul, să-și iubeascã dușmanul, sã-și trãdeze credința din fricã sau din iubire. Sã lupte și sã moarã pentru convingerile lor, sã trãiascã cu speranța cã nu-și vor pierde niciodatã demnitatea.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.