„Condamnarea unui ministru în funcţie nu este decât cireaşa de pe tort. Evident, cazul Fenechiu nu ar fi trebuit să existe, el nu ar fi trebuit nominalizat. Dar domnul Ponta ne-a obișnuit cu această situație. Poate este dorința de a trece, ca ministru interimar, prin toate ministerele. 14 miniștri, cu domnul Fenechiu, au părăsit într-un an și două luni Guvernele României, sau nu au făcut parte din ele din cauza incompatibilității. Câțiva au fost, ca și domnul Ponta, dovediți plagiatori. Iar, din nefericire, ultima situație – aceasta cu Fenechiu, este cu totul specială.”, a spus senatorul PDL.
El a reamintit că în Mecanismul de Cooperare şi Verificare se vorbea de un binom, de doi miniștri cu probleme, dar că se pare că sunt mai mulţi care au rămas în Guvern, în această perioadă.
„Domnul Ponta s-a autodenunţat atunci când a fost acuzat de domnul Dragnea de fraudarea referendumului. Gravele probleme sunt confirmate chiar de un senator, fost în PSD, care spune lucrurilor pe nume şi sesizează DNA-ul. USL face exact ceea ce MCV – ul recomandă a nu se face, iar aici aş mai adăuga proiectul de revizuire a Constituţiei, în care nu mai putem vorbi nici de separarea puterilor în stat, nu mai putem vorbi nici de independenţa Justiţiei”, a precizat Gheorghe Flutur. Flutur a mai făcut referire și la „intervenţiile publice” în treburile Justiţiei.
„Atragem atenţia că un raport nefavorabil României pe MCV îl va afecta pe fiecare român: nu vom avea o dată clară de intrare în Schengen, deşi îndeplinim criteriile tehnice, iar pe de altă parte, investiţiile străine în România vor scădea, afectând grav economia”, mai declară Gheorghe Flutur.
Secretarul general al PDL-ului a arătat că Partidul Democrat Liberal a cerut convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului României, pe tema Mecanismului de Cooperare şi Verificare în Justiţie – MCV motivată de impactul cazului Fenechiu şi dezbaterea, în regim de urgenţă, a legii privind personalul de specialitate din Justiţie, pentru a se putea pune efectiv în practică cele două legi – Codul de procedură penală și Codul Penal.
Lasa un raspuns