Premierul României, Viorica Dăncilă, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici și ministrul Sănătății, Sorina Pintea, s-au aflat marți, 21 mai, în județul Suceava.
În discursul său, ministrul Finanțelor a vorbit și de o scrisoare pe care i-a trimis-o cu o zi în urmă preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, prin care solicita deblocarea proiectului „Utilități și Mediu”. Teodorovici i-a transmis că problemele nu se rezolvă cu scrisori, ci prin soluţii clare. Ministrul s-a arătat deranjat de acest demers al lui Flutur, împreună cu premierul Dăncilă ironizându-l și spunând că președintele CJ și-a greșit meseria și că este un foarte bun scriitor.
În replică, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că nu le înțelege reacția și că va continua să trimită aceste solicitări scrise pentru că ele reprezintă vocea sucevenilor. De asemenea, Flutur a spus că dacă ar fi fost invitat la întâlnirea cu premierul și cei doi miniștri ar fi participat, atâta vreme cât în discuție erau problemele județului.
„Salut vizita în județul Suceava a delegației conduse de premierul Dăncilă și mărturisesc că m-aș fi bucurat ca această delegație să fie prezentă și în weekend în zona Frasin, când aici au fost peste 25.000 de oameni. Era un bun prilej de a le cunoaște problemele, doleanțele, aprecierile dacă era cazul, dar e bine și așa. Înțeleg că la întâlnirea de aseară pe care au avut-o cu primarii s-a stabilit să se acorde, în sfârșit, niște bani pentru programul UTILITĂȚI ȘI MEDIU. Acesta este un lucru foarte bun. Înseamnă că recunosc și oficialii guvernamentali că aceste fonduri sunt mai mult decât necesare. Nu mi-am propus să fiu scriitor, nici n-am îndemânare, dar am fost obligat. Eu nu am fost invitat la nicio întâlnire. Scriu de mulți ani problemele județului și una dintre ele era acest proiect și știu bine guvernanții: proiectul este din 2002, de când și la județ și la București era PSD”, a spus Flutur.
Președintele CJ a mai subliniat faptul că, dacă inițial împrumutul era în valoare de 86 de milioane de euro, până la finalul creditului, va trebui să se achite dublu.
„Îmi exprim speranța și salut dacă se găsește această soluție pentru alocarea de bani pentru cele 61 de primării pentru a-și plăti creditele, întrucât majoritatea nu pot accesa fonduri europene din cauza acestui împrumut care le-a înghețat conturile și care creează o situație fără precedent în România”, a conchis Flutur.
Lasa un raspuns