Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că Bucovina este în fruntea zonelor căutate pentru vacanțe în perioada sărbătorilor pascale și nu numai. Destinațiile turistice, bucatele gustoase și omenia de care dau dovadă gazdele îi atrag pe turiști ca un magnet.

„Este un mare succes pentru nordul țării. S-a dublat numărul de turiști, iar în zona Bucovinei pensiunile au gradul de ocupare de 100%”, a precizat președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

De altfel, Flutur a explicat că numărul mare de turiști este datorat și investițiilor importante care s-au făcut în județ, cum sunt Cetatea de Scaun a Sucevei, Aeroportul „Ștefan cel Mare”, dar și Muzeul Bucovinei.

„La Cetatea de Scaun, s-au investit circa 15 milioane de euro, printr-un proiect european pe care l-am promovat în primul meu mandat de președinte și care a durat cinci ani de zile. Acesta a însemnat o consolidare și o modernizare, dar și o dotare foarte consistentă a Cetății. În ultima sută de ani a fost cea mai importantă intervenție la Cetatea de Scaun a lui Ștefan cel Mare iar acum, de doi ani de zile, culegem roadele. Cetatea de Scaun a Sucevei a avut numai anul trecut 200.000 de vizitatori. La fel de mulți au vizitat și Muzeul Bucovinei”, a explicat președintele Flutur.

În ceea ce privește Aeroportul „Ștefan cel Mare” Suceava, Flutur a precizat că după modernizarea acestuia, numărul pasagerior a crescut semnificativ, ceea ce înseamnă un plus pentru Bucovina și pentru turismul din zonă.

„De curând modernizat, Aeroportul din Suceava permite acum zboruri pe condiții mult mai grele. În 2011 am semnat primul contract de finanțare pe programul operațional de transporturi, modernizare aeroport, aproape 50 de milioane de euro. S-a modernizat pista, care avea 1 800 de metri și care are acum 2 460 de metri. Efectul este uriaș. Dacă în 2015-2016 erau sub 50.000 de pasageri pe an, în doi ani, a crescut de șapte ori traficul de pasageri. Anul ăsta estimăm să depășim 400.000”, a precizat Gheorghe Flutur.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.