Liderul PNL Suceava, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a luat parte sâmbătă, 17 iulie, la Conferința de Alegeri Interne pentru șefia PNL Sălaj, acolo unde Lucian Bode a câștigat un nou mandat de președinte.

Liderul PNL Suceava, Gheorghe Flutur, trecut în tabăra susținătorilor lui Florin Cîțu în competiția pentru șefia PNL, își argumentează decizia spunând că partidul are nevoie de un prim-ministru preşedinte de partid, „să aibă mai multă forţă şi autoritate în negocierile dintr-o coaliţie de guvernare”.

„O să vă surprindă ce spun acum: sunt susţinătorul lui Florin Cîţu şi am multe argumente”, le-a spus Flutur liberalilor reuniţi la conferinţa de alegeri a PNL Sălaj.

Acesta a adus ca argument faptul că premierul trebuie să fie şi preşedinte de partid, pentru ca autoritatea cu care negociază în coaliţie să crească.

„Am un argument de ce Florin Cîţu. Oameni buni, suntem principalul partid în coaliţie. Avem nevoie de un prim-ministru preşedinte de partid să aibă mai mult forţă şi autoritate în negocierile dintr-o coaliţie de guvernare. Ştiu ce înseamnă, am participat la aceste şedinţe”, le-a mai transmis Flutur colegilor săi din PNL Sălaj.

Pe de altă parte, Gheorghe Flutur le-a transmis colegilor care au funcții administrative că în 2024 începe campania electorală și trebuie să se gândească foarte serios „cu ce se aleg românii” pentru că primarii așteaptă proiecte concrete fie cu finanțare guvernamentală, fie europeană.

„Trebuie să dăm drumu‘ la proiecte, să tăiem panglici în 2023 și să câștigăm alegerile locale din 2024, altfel rămânem vorbitori la microfon”, a subliniat Flutur.

Liderul PNL Suceava a adăugat că cele 80 de miliarde de euro trebuie alocate inteligent pentru ca formațiunea politică să poată sta opt ani la guvernare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.