În primul semestru al acestui an, comisarii Gărzii de Mediu din județul Suceava au efectuat un număr de 518 controale, în urma cărora au aplicat 33 de amenzi, cu o valoare totală de aproape 496 de mii de lei, au dat un număr de 35 de avertismente și au suspendat activitatea a 6 lucrători comerciali.

În această perioadă au fost întreprinse un număr de 209 inspecții planificate, la obiective ce se încadrează în clasele A, B, C și D, cuprinse în Planul de control pentru anul 2014. Astfel au fost realizate 110 controale în domeniul poluării industriale și 99 de inspecții în domeniul biodiversității, biosecurității și ariilor naturale protejate.

În acest semestru au avut loc 309 inspecții neplanificate, dintre care 87 ca răspuns la petițiile și sesizările cetățenilor, 5 în vederea respectării condițiilor impuse de actele de reglementare. De asemenea, au fost efectuate 9 inspecții ca urmare a auto-sesizării.

Din totalul controalelor efectuate, 85 au avut loc în colaborare cu alte instituții județene și 116 din inițiativa Comisariatului General al Gărzii Naţionale de Mediu.

Despre autor

Postari asemanatoare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.