Miercuri, 29 aprilie 2020, la ora 9.00, la inițiativa prefectului județului Suceava, în sala Bucovina a Palatului Administrativ, a avut loc o ședință operativă la care au participat secretarul de stat Ionel Oprea, coordonator al Spitalul Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou Suceava, col. Daniel Derioiu, manager interimar al Spitalului Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou Suceava, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Niță, conducerea interimară aleasă care va prelua managementul Spitalul Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou Suceava începând cu data de 01.05.2020, respectiv doctorul Anatolii Buzdugan, manager interimar și doctorul Valeriu Gavrilovici, director medical, dr. Liviu Trifina, reprezentant al ONG-urilor și mediului de afaceri, Irina Vasilciuc administratorul public al județului Suceava și consilierul județean Ioan Bădeliță, președinte al Consiliului de administrație la Spitalul Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou Suceava.
Scopul ședinței a fost prezentarea situației existente la nivelul Spitalului Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou Suceava la momentul predării managementului medical de către conducerea militară către noua conducere interimară, precum și stabilirea strategiei pentru asigurarea continuității de acțiune.
În deschiderea ședinței, prefectul județului Suceava a ținut să adreseze noii conduceri interimare, stima deosebită față de modul democratic în care au fost desemnați de colegii lor, exprimându-și totala susținere și convingerea că aceștia vor reuși să coaguleze în jurul lor, întregul personal pentru ca Spitalul Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou Suceava să revină la normalitate.
Președintele Consiliului Județean a remarcat prezența, în sala de ședințe, a dr. Liviu Trifina, reprezentant al societății civile, și a mulțumit acestuia pentru faptul că a acceptat ca prezența societății civile la aceste ședințe, în care se discută măsuri importante pentru suceveni, să devină o regulă. Conform acestuia, dincolo de războaiele mediatice și alte aspecte care țin de lupta politică, cel mai important lucru trebuie să fie concentrarea forțelor – societate civilă, instituții deconcentrate, administrație -pentru salvarea vieții oamenilor.
Coordonatorul activității Spitalului Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou Suceava, secretarul de stat Ionel Oprea a prezentat conceptul noului ATI de lângă Spitalul Vechi, construit dintr-un ansamblu de containere structurat pe două circuite- COVID-19 și non- COVID, inclusiv două garderobe – filtru de acces, care va permite reluarea activității în ambulatoriu, și care va fi menținut până la sfârșitul anului. Secretarul de stat a transmis că, după finalizarea acestei investiții, Spitalul Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou Suceava va deveni etalon la nivel de țară și se va șterge imaginea formată acum o lună și ceva, imagine care nu este definitorie pentru această unitate medicală. De asemenea, acesta a precizat că Spitalul Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou Suceava va introduce un nou standard privind circuitele unui spital județean, pentru unitățile medicale județene.
Secretarul de stat Ionel Oprea, coordonator al Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, a declarat în cadrul unei ședințe operative de la Prefectura Suceava, că aproximativ 1000 de angajați din rândul personalului medical sunt testați negativ, putând reveni la lucru, la acest moment unitatea medicală fiind la 66% din capacitatea medicală din punct de vedere al resursei umane.
La finalul intervenției sale, secretarul de stat Ionel Oprea a ținut să adreseze mulțumirile sale cetățenilor Sucevei, care au primit cu căldură și deschidere echipa medicală militară, dar și autorităților, apreciind că sunt autorități responsabile, care s-au implicat și au depus toate diligențele pentru normalizarea situației, considerând că această atitudine va fi extrem de benefică pentru noua conducere interimară. Din nou, domnia sa a ținut să-și exprime aprecierea față de reacția societății civile, de spiritul de solidaritate de care a dat dovadă.
Și managerul interimar colonel Daniel Derioiu a mulțumit pentru tot sprijinul primit în perioada cât a activat conducerea medicală militară, considerând că autoritățile județene au avut o atitudine proactivă, venind în întâmpinarea nevoilor identificate la nivelul unității medicale, dar și a celor generate de șederea echipei de conducere militară.
Lasa un raspuns