Miercuri, 4 august, AUR Suceava și-a inaugurat noul sediu în prezența celor doi copreședinți ai partidului, Claudiu Târziu și George Simion, ocazie cu care a fost organizată și o conferință de presă.

În debutul acesteia, Claudiu Târziu a vorbit despre campania de vaccinare din România, subliniind că AUR se opune total vaccinării obligatorii și nu susține în niciun fel descriminarea persoanelor nevaccinate.

El a asemănat această campanie cu dictatura pe motiv medical.

La rândul său, George Simion a spus că nu i se pare normal ca studenții de la USV să nu fie primiți fizic la cursuri pentru că nu s-au vaccinat, sau ca medicii de la Spitalul Județean să fie puși să își plătească testele pentru că nu sunt vaccinați.

În cadrul conferinței de presă s-a prezentat și un raport de activitate al parlamentarilor AUR de Suceava pe care îl redăm în continuare:

„Împreună ori separat, în prima sesiune parlamentară 01.02.2021-30.06.2021, parlamentarii AUR Suceava au adresat 50 de interpelări și întrebări, din care, cinci la adresa primului ministru și 45 de întrebări și interpelări la adresa membrilor Guvernului precum și patru declaratii politice.

De asemenea, împreună sau separat, parlamentarii AUR Suceava au avut 50 de initiative legislative, 40 de luări de cuvânt în plen și au ținut 105 audiențe pe problemele cetățenești din care o parte au fost preluate în întrebările și interpelările adresate membrilor Guvernului.

Cu privire la inițiativele legislative depuse de parlamentarii AUR Suceava dorim să menționăm următoarele:

1.Propunere legislativă pentru aprobarea obiectivului de investiții în infrastructură- AUTOSTRADA  A7, depusă la 19.01.2021, cu motivația că drumul european E 85 este denumit și «drumul morții», foarte mulți dintre concetățenii noștri pierzându-și viața în accidente pe acest drum, zece numai în luna iulie 2021.

2.Propunere legislativă pentru introducerea disciplinei obligatorii în scoli în invatământul primar și gimnazial: ALIMENTATIA SANATOASA.

3.Propunere legislativă privind interzicerea vânzării activelor statului pe perioada pandemiei prin declararea unor companii ca fiind de siguranță națională. Am solicitat în expunerea de motive declanșarea unui referendum național prin care cetățenii să fie întrebați dacă doresc înstrăinarea activelor ori privatizarea în perioada pandemiei a activelor Hidroelectrica, CEC Bank, Tarom, Poșta Română, CFR Marfă, Portul Constanța, Romgaz, CFR Calători, Transgaz, Nuclearelectrica, Compania Națională Aeroportul, etc.

  1. Propunere legislativă pentru eliminarea sursei de finanțare de la bugetul de stat pentru partidele politice prin abrogarea art.3 al.1 lit.d din Legea 334/2006 privind finantarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale.

Referitor la interpelărileadresate primului ministru acestea au vizat problematica drepturilor minerilor de la Mina Crucea, a locurilor de muncă și a preluării producției de uraniu la rezerva de stat precum și situația creată la Serviciul de Inmatriculări Auto și faptul că lipsa examinatorilor blochează un serviciu public de mai bine de șase luni. De asemenea, a fost semnalată lipsa accesului României la facilitățile Spatiului Schengen care coroborat cu pachetele de mobilitate 1 și 2 ale Uniunii Europene crează blocaje de operare pentru transportul de mărfuri în dauna operatorilor români care devin astfel cetățeni europeni de mâna a doua.

Dintre întrebările și interpelările adresate miniștrilor Guvernului României:

  1. Eliminarea discrepanțelor salariale și a inechităților din salarizarea sistemului bugetar.
  2. Cresterea pensiilor aflate sub valoarea coșului minim de consum.
  3. Oprirea distrugerii brandului Bucovina prin sancționarea vinovaților pentru amplasarea gropii de gunoi din Pasul Mestecăniș la care ministrul Mediului a răspuns că toate autorizațiile sunt în regulă și că cetățenii din zonă au fost avertizați că se va construi această groapă de gunoi pe Mestecăniș desi,în spetă,instanțele au redeschis dosarul penal.
  4. Problema gospodăririlor agricole de subzistență din Romania si scoaterea din sărăcie a țăranilor români care practică agricultura tradițională.

5.Solicitare adresată Ministrului de Externe pentru a utiliza de urgență, canalele diplomatice față de violentele din regiunea Calais-Franta și modul de ajutorare concretă a familiei Spătaru față de moartea transportatorului Mihai Spataru care putea fi evitată dacă existau măsuri concrete de prevenire a violențelor exercitate de către migranții din zona Calais.

  1. Interpelare privind soluțiile pentru eficientizarea activității consulatului din Milano cu propuneri concrete venite de la diaspora românească în Italia.
  2. Solicitare privind intensificarea demersurilor Ministerului de Externe pentru ridicarea vizelor cetățenilor români care calatoresc în SUA.

8.Cine răspunde pentru avarierea monumentului istoric «Palatul Administrativ Suceava».

  1. Stoparea impozitarii diurnelor în domeniul transporturilor care duce la ieșirea de pe piața europeană a întreprinzătorilor români, renegocierea pachetelor de Mobilitate 1 si 2 de către Romania în domeniul transporturilor și precizarea datei la care Romania va fi primită în spațiul Schengen.
  2. Drepturile minerilor de la Mina Crucea.
  3. Drepturile asistentilor maternali .
  4. Drepturile persoanelor care au suferit un accident de muncă în afara țării.
  5. Trimiterea corpului de control al Primului Ministru la Mina Crucea.
  6. Recuperarea prejudiciului găsit de Curtea de Conturi la Primaria Scheia.
  7. Solicitarea demiterii prefectului de Suceava pentru decizia de a chema la serviciu penalii de la înmatriculări auto în condiții de contradictorialitate cu DNA.
  8. Solicitarea de demitere a Ministrului Afacerilor Interne pentru misiunea operativă împotriva protestelor antiguvernamentale.

Deputat ACATRINEI DOREL GHEORGHE,

Deputat PUSCASU LUCIAN FLORIN,

Senator MIRCEA DANEASA”.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.